maritbet girişmaritbet
'Sosyal Market Vakfı' örnek teşkil ediyor

'Sosyal Market Vakfı' örnek teşkil ediyor

Beyoğlu Belediyesi’nin geliştirdiği uluslararası ödüllü projesi “Sosyal Market Vakfı” 15. Uluslar arası MÜSİAD Fuarı’nda görücüye çıktı

Proje; Üretici firmaların, son kullanma tarihine yaklaşan gıda, giyim ve temizlik ürünleri imha edilmeden ihtiyaç sahibi ailelerin eline ulaştırılıyor ve böylece israfa engel olunarak ekonomiye büyük katkı sağlanıyor. 

“15. Uluslar arası MÜSİAD Fuarı”nda görücüye çıkan Beyoğlu Belediyesi'nin ödüllü projesi “Sosyal Market Vakfı” gıda bankacılığı üzerine dünyada örnek bir uygulama olarak gösteriliyor. Beyoğlu'ndaki ihtiyaç sahibi 5 bin aileye ücretsiz olarak temizlik, gıda ve giyim yardımı yapılan proje ile, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan israfın önüne geçiliyor.

ÜRETİCİLERİN KABUSU İSRAF SON BULUYOR

Ülke ekonomisini can damarı olan üretim mekanizmaları, son yıllarda artan israf nedeniyle oldukça fazla ekonomik kayba maruz kalıyorlar. Beyoğlu Belediyesi geliştirdiği gıda bankacılığı projesi ile hem bir iyilik köprüsü kuruyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyor. 

Piyasaya sunulan ürünler, son kullanma tarihlerinin yaklaşması nedeniyle yeniden üreticiye iade ediliyor ve satılamayan ürünler bir süre sonra imha ediliyor. Yaşanan bu olumsuz durum ise hem üreticiyi hem de ülke ekonomisinin zarara uğramasına neden oluyor.

BAĞIŞLANAN MİKTAR VERGİDEN MUAF

Beyoğlu Belediyesi ise hayata geçirdiği proje, son kullanma tarihi yaklaşmış, uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş ürünleri gıda bankacılığı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerle ücretsiz olarak buluşturuyor. Üreticiler, bu ürünleri imha etmek yerine “Sosyal Market Vakfı”na faturalı bir şekilde bağış yaparak, yapılan miktarın tamamının vergiye tabii kazancından gider olarak gösterebilme imkanı buluyor. Bu durum bağış yapan kurumların vergi iadesi yoluyla bir nebze olsun zararını karşılarken ülke ekonomisinin canlanmasına da  yardımcı oluyor.

AMAÇ UYGULAMAYI YAYGINLAŞTIRMAK

Ülke sınırlarının dışında uluslar arası alanda ödüle layık görülen “Sosyal Market Vakfı” projesi gıda bankacılığı sisteminin ülkemizde yaygınlaşması adına örnek teşkil ediyor. Alan elle veren eli buluşturan şeffaf ve modern bir yardımlaşma merkezi olan projeden, hem ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor hem de bağış yapan üreticiler ülke ekonomisine katkı yaparak vergi indiriminden yararlanıyor.

BAĞIŞÇIYA RAPOR SUNULUYOR

Sosyal Markette yapılan bağışlar tek tek sisteme girerek her ürün özenle barkodlanıyor. Bağışçılara ise her ay, bağışladığı ürünün kimler tarafından alındığı, hangi ihtiyaç sahibine kaç adet ulaştığı ile ilgili rapor gönderilerek şeffaflık sağlanıyor. Projeyi yaygınlaştırmak adına yoğun mesai harcayan Beyoğlu Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ülke ekonomisinin üretim sektörünü canlandırarak yaşanan kayıpların önüne geçilmesi için örnek bir uygulamayla katkı sağlıyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu
  • 28.03.2022 15:49

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'nde yapımı tamamlanan 50 ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!
  • 31.08.2015 17:29

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, GAP İnşaat Genel Müdürü Feyzulla ...

Sütlüce-Örnektepe'nin dönüşümü muhteşem olacak!
  • 08.04.2015 16:49

Sütlüce-Örnektepe'nin dönüşümü muhteşem olacak!

Sütlüce Bölgesi, Eyüp-Balat hattında yaşanan dönüşüm ile birlikte değerlendirild ...

BIG mensupları Yaşayan İstanbul Maketi'ni inceledi!
  • 10.03.2015 18:43

BIG mensupları Yaşayan İstanbul Maketi'ni inceledi!

Beyoğlu Belediyesi liderliğinde kurulan BIG, İTO'nun hazırlattığı 96 metrekareli ...

Galata Kulesi'ne Başkan Erdoğan ve annesinin fotoğrafları yansıdı
  • 10.05.2021 10:14

Galata Kulesi'ne Başkan Erdoğan ve annesinin fotoğrafları yansıdı

Beyoğlu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan annesi Tenzile Erdoğan ve ...