maritbet girişmaritbet
Seyşeller, Türk inşaat sektörü için Afrika’ya açılan kapı olacak!

Seyşeller, Türk inşaat sektörü için Afrika’ya açılan kapı olacak!

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Seyşeller'in Türkiye'ye fırsatlar sunan bir yer olduğunu belirterek, “Afrika'ya açılan bir kapı, sıçrama tahtası... Özellikle uluslararası yatırım ve iş yapacak iş çevrelerine offshore avantajlarıyla çok büyük destekler veriyorlar” dedi

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Seyşeller'in Türkiye'ye fırsatlar sunan bir yer olduğunu belirterek, “Afrika'ya açılan bir kapı, sıçrama tahtası... Özellikle uluslararası yatırım ve iş yapacak iş çevrelerine offshore avantajlarıyla çok büyük destekler veriyorlar” dedi.

TUSKON, Türk şirketlerinin yurt dışına açılımını sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda 115'in üzerinde adadan oluşan ve Afrika'nın doğusunda yer alan ada ülkesi Seyşeller'e yönelik Türk iş dünyasındaki farkındalığı artırmak amacı ile “Seyşeller Yatırım Forumu” düzenledi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, forumda yaptığı konuşmada, TUSKON'un sadece bir yılda 400 heyeti yurt dışına 100 ülkeye gönderdiğini belirterek, yaklaşık 140 ülkeden 500 heyeti Türkiye'de ağırlayarak 11 bin iş insanına Türkiye'deki iş fırsatlarını gösterdiğini anlattı.

Seyşeller'in, çok güzel ve fırsatları barındıran bir ülke olduğunu dile getiren Meral, “Liberal ekonomisi, güvenli ortamı, istikrarı ve huzuruyla şu anda yatırımcılar için gerçekten çok büyük fırsatları barındıran bir ülke. Serbest ticaret bölgesi kurma çalışmaları da devam diyor. Özellikle turizm yatırımları, inşaat, balıkçılık, deniz ürünleri, petrol arama işlemleri, tarımsal ürün işleme, offshore, gibi konularda Türk iş dünyasına fırsatlar sunan bir ülke.

Afrika en çok odaklandığımız coğrafyalardan birisi. Seyşeller'i de burada ağırlamamız bu ülkeye verdiğimiz değeri ve önemi gösteriyor. Geçekten Afrika'ya açılan bir kapı burası, sıçrama tahtası... Özellikle uluslararası yatırım ve iş yapacak iş çevrelerine offshore avantajlarıyla çok büyük destekler veriyorlar” şeklinde bilgi verdi.

“Seyşeller'in, günümüzde en sivil ve tekel ekonomi”

Seyşeller Finans, Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte ise, gelişmeleri heves ve istekle takip ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Türkiye ile ilgili bilgi sahibi olmak ve Türkiye'nin de Seyşeller'e ilgi göstermesi bizim için çok önemli bir şey ve insanların bununla birçok şey başarmasını umuyorum. Forumda iklim, finans bilgileri, bazı istatistikler, doğal kaynaklar gibi bir çok bilgi aktaracağız. Seyşeller, turizm ve diğer başka alanlar açısından finansal bir sektör oldu ve yatırım cazibesi haline geldi. Coğrafi konumu, üyelikleri ve ticari diğer özellileriyle beraber Güney Afrika'da sürdürdüğü çalışmaların hepsini göz önüne alırsak Seyşeller'in, günümüzde en sivil ve tekel ekonomi olduğunu söyleyebilirim.”

Yabancı yatırımcılar için bazı kolaylıklar yaptıklarını anlatan Laporte, “Bu sene de çeşitli uzlaşmalarla yine onları teşvik etmek adına çalışmalar sürdürüyoruz. 2012 yılının sonuna kadar bunların daha da arttığını göreceksiniz” dedi.

Özel sektörün büyümenin motoru olduğunun bilincinde olduklarını dile getiren Laporte, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son zamanlarda inisiyatif alarak bazı otomotiv ve diğer hizmetlerin de teşvik edildiğini söylüyoruz. Mesela bazı izinleri 24 saat içinde vererek şirketlerin işlerini kolaylaştırıyoruz. Türkiye ve Ortadoğu ile çok iyi bir bağlantımız var. Bunun daha da ileri gitmesini istiyoruz. Türkiye'de de bazı hizmetlerimiz olacak. Brezilyalılar şu andaki Avrupa'daki krize rağmen gelişiyor. Biz eğer güçlerimizi ve sinerjimizi birleştirirsek çok iyi bir yatırım çevresi oluşturabileceğimize inanıyoruz ve bu konuya çok önem veriyoruz.”

Deniz yolları sayesinde kurdukları global yakıt ve gaz transferinin farkında olduklarını ifade eden Laporte, “Şu anda çeşitli inisiyatifler alarak da çalışmalarımızı çeşitli anahtar bölgelerde sürdürmeye devam ediyoruz. Bu anahtar bölgeler bankacılık ve finans sektörü. Şu an bankalarımız ve finansal kurumlarımızın gerekli sermayeyi ortaya koyabilmesi için çok önemli bir role sahip olmaları gerekiyor.

Bugün burada bazı Türk şirketlerini görmek çok önemli bir fırsat. Seyşeller, son zamanlarda gelişmekte olan bir ülke. Daha fazla bilgi edinmek iyi bir fikir olacaktır. Bu forumda biz de bunu size iyi bir şekilde aktarıp, güzel bir ortaklık kurmaya çalışacağız. Bu dünya yolunda daha uzun bir serüvende henüz yolun başındayız. Türk iş delegelerini de Seyşeller'e bekliyoruz.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MEDİNE’DE DEV PROJE
  • 19.01.2012 17:49

MEDİNE’DE DEV PROJE

Suudi Arabistan Medine’de dev bir şehir kurmaya hazırlanıyor. ...

Hindistan’dan 1 trilyon dolarlık yatırım daveti
  • 30.08.2014 16:29

Hindistan’dan 1 trilyon dolarlık yatırım daveti

Düzenlediği zirvelerle 55 bine yakın üyesini dünyaya açan TUSKON, İzmirli girişi ...

TUSKON, turizm ve eğitimde işbirliği çağrısında bulundu
  • 24.06.2014 09:25

TUSKON, turizm ve eğitimde işbirliği çağrısında bulundu

ABD’nin New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan ve beraberindeki heyet TUSKON ...

TUSKON, 80 milyar dolarlık otomotiv köprüsü kurdu
  • 20.05.2014 16:41

TUSKON, 80 milyar dolarlık otomotiv köprüsü kurdu

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON) “Türkiye – Dünya ...

Gurbetçiyi ev alırken kandıramayacaklar!
  • 16.08.2013 10:38

Gurbetçiyi ev alırken kandıramayacaklar!

On-line tapu işlemlerinde pilot ülke Almanya olacak. Bakan Bayraktar, daha sonra ...

E7 Grup, Dünya Ticaret Köprüsü 2013 Fuarı ile Nijerya'ya açılıyor!
  • 21.06.2013 10:53

E7 Grup, Dünya Ticaret Köprüsü 2013 Fuarı ile Nijerya'ya açılıyor!

İki yıldır TUSKON’un Türkiye Dünya Ticaret programına katılan E7 Grup, bu katılı ...