maritbet girişmaritbet
Serdar İnan’ın Havvada’sını İsrailli mimar Dror Benshetrit tasarladı!

Serdar İnan’ın Havvada’sını İsrailli mimar Dror Benshetrit tasarladı!

Başbakan Erdoğan’ın ‘Çılgın Proje’ olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinin hafriyat toprağına talip olan İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan, bu toprakla Karadeniz’e yapmayı planladığı dev ‘özgürlük adası’nın planını Tel Avivli mimar Benshetrit’e çizdirdi

 

Başbakan Erdoğan'ın ‘Çılgın Proje' olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinin hafriyat toprağına talip olan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan, bu toprakla Karadeniz'e yapmayı planladığı dev ‘özgürlük adası'nın planını Tel Avivli mimar Benshetrit'e çizdirdi

İstanbul'a 2. Boğaz olması planlanan Kanal İstanbul Projesi'nin hafriyat toprağına talip olan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, “Kanal İstanbul'dan çıkacak 1 milyar metreküp hafriyatla İstanbul'un Karadeniz çıkışında, 16.5 milyon metrekare alanda, Havvada adlı yapay adayı inşa edeceğiz. Diğer ülke vatandaşlarının pasaportsuz girebileceği 300 bin nüfus kapasiteli ada bir özgürlük adası olacak” dedi.

Haaretz'e projeyi anlattı

6 tepeli suni adanın projesini ise New York'ta yaşayan İsrail asıllı mimar Dror Benshetrit çizdi. İsrailli Haaretz gazetesinin ekonomi eki The Marker, Benshetrit ile yaptığı bir röportajı yayınladı. Shetrit adanın 2023'e yetişmesini istediklerini ve 250 - 300 bin kişinin burada yaşamasını planladıklarını söyledi. New York'ta Studio Dror'un sahibi olan Benshetrit'in en ünlü eseri New York'taki Soho Sinagogu.

Serdar İnan, 30 milyar dolarlık Havvada'da eğitimden, sağlığa, eğleceden kültüre birçok merkezin yer aldığı yeni bir şehir yaratılacağını söyledi. Projeyi Dror Benshetrit'e çizdirdiğini söyleyen İnan, “Projenin adı Havvada olacak. Fikir tamamen bana ait. Projenin ruhani tarafı bana, mimarisi ise Dror'a ait” dedi. Havvada'nın ekolojik bir proje olacağını belirten İnan, şunları söyledi:

“Havvada, tıpkı Havva'nın dünyaya indiği dönemdeki gibi olacak. Burada tüm farklılıkları ortadan kaldırdık. Din, dil, ırk ayrımı bu adada yaşanmayacak. Pasaportsuz giriş sağlanacak. Biz burada bir özgürlük adası tasarlıyoruz “ diye konuştu.Projenin, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı ile bağlantılı olacağını anlatan İnan, “300 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir tasarladık. Projemiz onaylandığında en geç 7 yıl içinde biter. Yani 2023 vizyonundan önce tamamlanır” dedi.

30 milyar dolar

Projenin 30 milyar dolar yatırım maliyeti olacağına değinen İnan, satışından ise 120 milyar dolar beklendiğinin altını çizdi. Proje önerisini gerekli mercilere sunduklarını belirten İnan, şunları söyledi:

“Projemiz sunuldu fakat Kanal İstanbul projesiyle ilgili detaylar henüz belli değil. Güzergah belli değil. Kanal İstanbul projesi başladığında, bizim beklemek için bir sebebimiz yok. Yurtdışında projemizin lansmanını ve reklamını yapıyoruz. Proje onaylanır onaylanmaz finansman bulabiliriz. Bir tek hükümetin ‘tamam' demesi gerek.”

Haberin orjinali için: http://ekonomi.milliyet.com.tr/karadeniz-e-ozgurluk-adasi-israilli-mimardan/ekonomi/ekonomidetay/02.10.2012/1605326/default.htm

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'
  • 18.12.2013 16:54

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda ...

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!
  • 16.08.2012 14:22

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni tüketici kanunu hakkında ...

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!
  • 31.07.2012 12:50

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün son durumundan ve şi ...

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!
  • 09.07.2012 17:38

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan inşaat sektörünün bugünkü duru ...

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…
  • 16.04.2012 19:15

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un çehresini değişti ...