maritbet girişmaritbet
Şehir içi ulaşımda kameralı denetimler artıyor!

Şehir içi ulaşımda kameralı denetimler artıyor!

Mersin’de feci bir şekilde yaşanan Özgecan Aslan cinayeti sonrasında şehir içi toplu taşıma araçlarında denetimler arttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2 yıl önce şehir içinde toplu taşıma yapan minibüs, otobüs ve öğrenci servislerine kamera ve GPS takılması zorunluluğu getirilmesi kararının ardından denetimler sıklaştırıldı.

Tüm toplu taşıma araçlarının kamera ile takibinin yapılabilmesi hedeflenen uygulamada, karara uymayan şoförlere uyarı ve idari para cezası veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Şube Müdürü Ferit Önder Karakoç, AA muhabirine, Özgecan Aslan cinayetinin ardından güvenli bir ulaşımı sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarında denetime hız verdiklerini söyledi.

Kentte şehir içinde hizmet veren 376 minibüsten 300'üne araç içi ve dışı kameralar ile GPS takıldığını ifade eden Karakoç, geriye kalan araçların da en kısa sürede kamera ve GPS taktırmasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Kayıtlar bir ay saklı tutuluyor

Karakoç, belediye ve özel halk otobüsleri ile öğrenci servislerinin tamamının kararı uyguladığına işaret ederek, "Yolcuların güvenli ve rahat bir ulaşım sağlamaları için uygulamayı hayata geçirdik" dedi.

"Otobüs ve minibüs şoförlerinin vatandaşa yönelik davranışlarının kontrol edilmesi ve araç içerisinde doğabilecek sorunların izlenmesi için kamera kayıtları bir ay saklı tutuluyor" diyen Karakoç, amaçlarının şoförlerin vatandaşa tutumunu takip etmek olduğunu vurguladı.

Gençler uygulamadan memnun 

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencisi Fatma Kılıçoğlu, uygulamanın faydalı olduğunu belirterek, bu denetimlerle otobüs ve minibüslerin daha güvenli hale geldiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi Ezgi Demirci ise projenin toplu taşıma araçlarına güvenlerini artırdığını anlattı. Demirci, özellikle genç kızların araçta yalnız kaldıklarında kamera ile takip edildiğini bilmeleri açısından alınan önlemden memnun olduklarını ifade etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da öğrencilere yapılan %40 abonman zammı geri çekildi!
  • 24.05.2022 10:39

İstanbul'da öğrencilere yapılan %40 abonman zammı geri çekildi!

Öğrenci aylık abonman ücretleri, yüzde 40’lık ulaşım zammından muaf tutulacak. K ...

İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 14. kez reddedildi
  • 19.05.2022 09:27

İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 14. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin yeni taksi teklifi, UKOME'de oy çokluğu ...

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam geldi
  • 12.03.2022 12:40

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam geldi

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nca belirlenen 6,5 TL ol ...