maritbet girişmaritbet
Şarj ünitesi çoğunluk kararıyla kurulabilecek

Şarj ünitesi çoğunluk kararıyla kurulabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, tüm illerin valiliklerine gönderilen genelgeyle site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitesi kurulumu için ortak alanlarda kat maliklerinin çoğunluğunun kararı yeterli olacak.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırmak amacıyla 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.

Bakan Murat Kurum, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Site ve Apartmanlarda Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Genelgesi"nin, 81 ilin valiliklerine ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına gönderildiğini bildirdi.

Kurum, paylaşımında, "Daha temiz bir çevre, çevre dostu bir ulaşım anlayışı için apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırıyoruz. Genelgemizi 81 ilimize gönderdik. Kararlıyız, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

Ortak otoparklarda şarj ünitesi kurulması için kat maliklerinin sayı çoğunluğunun kararı yeterli olacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada da uygulama esaslarına ilişkin bilgi verildi. Açıklamaya göre, 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeyle site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitesi kurulumu koşulları kolaylaştırıldı. Bu kapsamda, ortak alanlarda kat maliklerinin çoğunluğunun kararı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde kurulacak üniteler için ise çoğunluk kararı aranmayacak.

İnşa ve ruhsat gerektirmeyen bu istasyonların kurulum işlemlerinin "ortak alanlarda inşaat yapılması" kapsamında olmadığı için maliklerin beşte dördünün rızasına ihtiyaç duyulmayacak.

Ortak alanlarda elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu kolaylaştırılacak. Ortak otopark alanlarında şarj ünitesi kurulması için kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun kararı yeterli olacak.

Ortak alan olmayan, bağımsız bölümlerin eklentisindeki otoparklarda ise mevcut elektrik tesisatında değişiklik yapılmaması ve diğer bağımsız bölümler ile ortak alanların etkilenmemesi durumunda kat malikleri kurulu kararına gerek duyulmayacak.

Site ve apartmanların otoparklarında kurulacak üniteler için mutlaka ilgili elektrik kurumunun olumlu görüşü alınacak. Ünitelerin, yapımında elektrikle ilgili diğer tüm mevzuata uyulması ve Şarj Hizmeti Yönetmeliğine uygun olması gerekecek.

Kat malikleri haricinde site veya apartman dışına hizmet vermeye yönelik ticari işletme amaçlı istasyonlar bu kapsamda olmayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı
  • 17.12.2025 12:16

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı

Kurulduğu ilk günden itibaren “Kalite, Güven ve Memnuniyet” odaklı projeler üret ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Kasım ayında ipotekli konut satışları 21 bin 499 olarak gerçekleşti
  • 16.12.2025 10:53

Kasım ayında ipotekli konut satışları 21 bin 499 olarak gerçekleşti

Kasım ayında ipotekli satış yüzde 1,4 düşerek 21 bin 499 adet oldu. Ocak - Kasım ...

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı
  • 16.12.2025 10:12

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...