maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 41'i tamamlandı!

Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 41'i tamamlandı!

Hastane inşaatında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Vekili Faruk Günak, "Hastanenin hem bölgemize hem Şanlıurfa'mıza daha sağlıklı hizmet vermemiz açısından büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gelecek yılın sonunda hizmete girmesi beklenen Şanlıurfa Şehir Hastnesi'nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Hastane inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Vekili Fruk Günak, 2021 yılında başlanan hastane inşaatında çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığını söyleyen Günaki inşaatın en zor kısmının bittiğini ve betonarme yapısının çok daha hızlı ilerlediğini dile getirdi.

Vekil Günak, yaklaşık olarak 500 bin metrekare kapalı alandan oluşan hastenin 1700 yatak kapasitesinin olduğunu ancak ihtiyaç halinde arttırılabilecek şekilde planlandığını vurguladı

Hastanenib inşaatında yaklaşık 1000 kişinin çalıştığını bildiren Günak sözlerine şöyledevam etti:

"Şu anda 1700 yataklı hastanenin kaba inşaatının yüzde 41'i bitti. Planlamada 4 kule şeklinde genel, doğum, kalp ve onkoloji hastanesi olarak planlanıyor. Hastane inşallah 2024 gibi hizmete açılacak. İnşaat tamamen bittiğinde değerlendirme yine yapılır. 1700 yatağın 2 binin üzerine çıkma kapasitesi var. Hastanenin hem bölgemize hem Şanlıurfa'mıza daha sağlıklı hizmet vermemiz açısından büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hep beraber Şanlıurfa'ya katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz."

Yüksek ve ileri teknoloji sistemlerine göre inşa edilen hastanenin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde inşaatının zarar görmediğini de belirten Günak, "Hastane inşaatımıza zaten depremden önce başlamıştık. Sağlık Bakanlığımız bütün şehir hastanelerinde depreme dayanıklı hastane modellerine geçti. Özellikle sismik izolatörler kullanılıyor. Bu hastanemizde de 1100 civarında izolatör var, depreme dayanıklı. Depremlerdeki sarsıntılarda ilimiz etkilendi ama inşaatımız hiçbir şekilde etkilenmedi." ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz