maritbet girişmaritbet
'Sanayicinin üzerindeki yükü kaldırdık'

'Sanayicinin üzerindeki yükü kaldırdık'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Tüfenkci, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, bu harekete gönül veren insanlar olarak, bu hareketin başarılı olması için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve partilerinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip oldukları için işlerinin kolay olduğunu belirten Tüfenkci, parti olarak yeniden yapılanma ve 2019'a gidecek kadroları hazırlamak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Parti olarak 2019'da yapılacak seçimlerine hazırlandıklarını vurgulayan Tüfenkci, seçimlerin 2023 hedeflerine ulaşılması açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, ''İnsanımızın refah düzeyini arttırmak için biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. Netice itibarıyla 2016 yılında bu hain darbe girişiminden sonra ekonomimizi çökertmeye çalışanlar ve onun yurt dışı lobilerinin büyük saldırılarına rağmen 2016 yılından 2,9 oranında bir büyümeyi yakaladık. Almış olduğumuz tedbirler ve teşviklerle 2017 yılına çok güçlü bir şekilde girdik ve yüzde 5'lik bir büyümeyi yakaladık. Bugün itibarıyla baktığımızda ikinci çeyrekte daha büyüyeceğiz inşallah.'' diye konuştu. 

Yıl sonunda işsizlik rakamları ve enflasyon rakamlarını tek haneli rakamlara düşürmeyi hedeflediklerini aktaran Tüfenkci, ihracatın da son 8 ayda sürekli bir artış gösterdiğini vurguladı.

Hükümet olarak üzerilerinde çok büyük sorumlulukların olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

''Bizler hükümet olarak ekonomiyi büyütmek zorundayız, daha faz genci·mi·ze i·ş bulmak, aş bulmak zorundayız. Baktığımız zaman hükümet olarak yılda 1 mi·lyon genci·mi·ze istihdam sağlama, iş bulmak zorundayız Bunun için daha fazla üretmemiz, daha fazla çalışmamız ve istikrarı korumak zorundayız. Türkiye'ye olan güveni korumak zorundayız. İstikrarı bozmak için 2013 yılından beri şu veya bu kesimler tarafından çok ciddi yurt dışı paydaşlarıyla beraber, çabalar sarf edildi. Her bir çaba karşısında da milletimizle beraber bu çabalarını, bu oyunlarını boşa çıkardık. 2016 referandumundan sonra artık kimse bu millet üzerinde oyun oynayamayacak, operasyon çekemeyecek ve milletin dediği olacak. Artık yüzde 50 artı 1'i yakalayanlar iktidar olabilecek. Dolayısıyla bizim omuzlarımızdaki yüklerde daha fazla artmış oldu.''

"Sanayicinin üzerindeki yükü kaldırdık"

Tüfenkci Üretim yasası, TRT, emlak vergileri ve diğer giderlerle ilgili yaptıkları çalışmalarla sanayicilerin üzerindeki yükü azalttıklarını bildirdi.

Sanayicinin üzerinden yılda 1 milyarlık bir yükü kaldırdıklarına işaret eden Tüfenkci, bunları daha fazla yatırım yapılsın diye yaptıklarını aktardı.

Bu milletin her şeyin en iyisine layık olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, ''İnsanlarımızın refah düzeyini, çağdaş milletler aramasında Türkiye olarak çok çok üstlerde olmamız çok çok önemli.'' dedi.

Hain darbe girişimine rağmen dünyanın 17'nci büyük ekonomisi haline gelindiğine dikkat çeken Tüfenkci, ''Bu kadar darbeye, bu kadar hainlere rağmen, Türkiye bir yandan bildiğiniz gibi terör örgütleri ile mücadele ederken, PKK'sıyla, DHKPC'siyle, FETÖ'süyle, bilmem ne örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. 2016'daki yaşadıklarımızı bir başka devlet yaşasaydı inanın 6 ayda bırakın toparlanmayı 6 senede zor toparlanırdı. Bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Başbakanımızın liderliğinde, hükümetimizin yerinde aldığı tedbirlerle oldu.'' şeklinde konuştu.

Ekonomik kalkınmayı sürdürülebilir bir hale getirmek için gayret gösteriklerini ifade eden Tüfenkci, 2019 seçimleri ile Türkiye'nin çok farklı bir noktaya geleceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Bakan Tüfenkci'ye çiçek ve hediyeler takdim etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu
  • 06.04.2023 11:52

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu

Elektrik-elektronik sektörü 1 milyar 517 milyon dolar, iklimlendirme sanayi 670 ...

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor
  • 10.02.2023 14:05

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor

Türk savunma sanayisinin önde gelen mühendislik şirketlerinden STM&nbs ...

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!
  • 31.12.2022 09:05

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!

Gelecek yıl çeşitli hizmetlerde uygulanacak vergi ve harç miktarları belirlendi. ...

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!
  • 24.05.2022 10:08

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödeme ...

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!
  • 28.03.2022 11:18

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!

Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Bu vergiden muaf olduğu hal ...