maritbet girişmaritbet
Sanayi Bakanlığı’ndan OSB’lere 145 milyon liralık altyapı ve arıtma ödeneği

Sanayi Bakanlığı’ndan OSB’lere 145 milyon liralık altyapı ve arıtma ödeneği

Sanayi Bakanlığı’nın 2014 yatırım programına göre, OSB’lere, altyapı yatırımları ve arıtma tesisleri için 145 milyon lira ödenek aktarılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın OSB'lere yönelik 2014 yılı yatırım programı belli oldu. Programa göre OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere 145 milyon TL ödenek ayrıldı. OSB'leri yakından gözeten ve destek veren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programı ilan edildi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Yaşar Öztürk, sanayinin disipline edilmesi, şehirlerin planlı gelişmesine katkıda bulunulması, üretimde verimliliğin ve kâr artışının sağlanması amacına yönelik yaşama geçirilen OSB'lerin bakanlık tarafından desteklendiğine işaret etti. Yaşar Öztürk, bu kapsamda, 2014 yılında OSB'lere 145 milyon lira ödenek aktarılacağını bildirdi. Buna göre, ödeneğin önemli bir bölümü Tekirdağ'da Ergene Havzası'nı ıslah etmek üzere kurulan OSB'lere aktarıldı. Bu çerçevede, 55 milyon TL Ergene Havzası'nı ıslah etmek üzere kurulan OSB'lerin arıtma tesislerinde, derin deniz deşarjı ve kolektör hatlarında kullanılacak. 90 milyon TL ise 2014'te altyapı ve arıtmaları bitecek 8 OSB, 2014 yılında altyapı, üstyapı ve arıtmalarının bir kısmı yapılacak 55 OSB ve bu yıl hizmet binası ve enerji nakil hattı gibi yeni projeleri olan 9 OSB için kullanılacak. Bu yıl en çok ödenek ayrılan Çankırı Yenikent OSB'ye ise 11 milyon 500 bin TL aktarılacak.

‘Üretim hayatı desteklenmeli'
Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, altyapı ödeneklerinden ziyade üretim hayatına yapılacak destekleri önemsediklerini bildirdi. Tuncay, firmaların OSB'lere gelmesi için taşınma bedelleri, üretimde kullanılacak doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim ve başka avantajlar sunulmasının hayati önem taşıdığını belirtti. AB ülkelerinin, 2015'ten itibaren organize sanayi bölgeleri dışından ürün ithal etmeyeceği yönündeki açıklamalara dikkat çeken Tuncay, ekonominin kayıt altına alınması, çevreye duyarlı, planlı sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, ülkede sağlanılan kazancın vergilendirilmesi ve dünyayla rekabet edebilir marka ve ürünlerin geliştirilmesi açısından yapılacak yardımları çok önemsediklerini söyledi.
Dürdane Kırçuval/Dünya

 

Yorum Yaz