maritbet girişmaritbet
Samsat'ta kurulan çadır çarşısıyla ekonomi canlanacak

Samsat'ta kurulan çadır çarşısıyla ekonomi canlanacak

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerin yaraları sarılıyor.

Kale Mahallesi'nde esnafın bir arada bulunması ve ticari hayatın canlanması amacıyla yapılan "çadır çarşısı"nın tamamlanmasının ardından, esnafa teslim edilmesi bekleniyor.

Vali Nurullah Naci Kalkancı yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde yaşanan ikinci depremin ardından esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle esnafın dükkanlarının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Kalkancı, şöyle konuştu:

"Esnafın dükkanlarının içinde bulunan eşyalar da depremden dolayı zarar gördü. En hızlı bir şekilde esnafın mağduriyetinin giderilmesi bakımından Kilis'ten AFAD'a ait büyük çadırlar getirdik. Bu çadırları kurdurduk. Sonra çadırların tabanlarına beton döktürdük. Kuralar çekildi. Şu anda çadır çarşısında 48 dükkanımız var. Bu dükkanlar esnafımıza tahsis edildi. Burada geçici de olsa çadır çarşısı kurduk. Alışveriş yapmak isteyenlere bir imkan sunmuş olduk. Hayırlı olsun. Samsat için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. "

Çadır çarşısında ekonomi olarak bir canlanma söz konusu olacağını dile getiren Kalkancı, çarşının yerinin güzel olduğunu ve bütün esnaf bir arada olduğu için alışveriş yapmak isteyenlere kolaylık sağladıklarını belirtti. 

"Alışveriş merkezi olarak düşünebiliriz"

Çadır çarşısında dükkanların bir arada olmasıyla çadır alışveriş merkezi olarak düşünülebileceğini söyleyen Kalkancı, "İnşallah iyi sonuç alacağız. Esnafın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz. Geçici olarak bir çözüm ürettik. İleride kalıcı konut ve dükkanları da yapacağız. Çadırları ikiye böldüğümüz için esnafımız yarından sonra taşınabilir." diye konuştu.

Esnaf Nusret Işık, deprem nedeniyle tüm dükkanların hasar gördüğünü belirterek "Çarşı çadır en uygun yere kuruldu. Burada ticari hayatın canlanacağını düşünüyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu
  • 29.12.2025 11:17

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu

Asrın Felaketi olarak hatırlarda kalan 6 Şubat depremlerinin ardından bölgenin i ...

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi
  • 29.12.2025 10:04

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi

Deprem bölgesinde yürütülen asrın inşa seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor
  • 24.12.2025 15:29

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde yürütülen ‘asrın inşa seferberliği’ ...

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor
  • 08.12.2025 10:58

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesinde son anaht ...

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

350 bininci deprem konutu teslim edildi
  • 17.11.2025 10:12

350 bininci deprem konutu teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da 350 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi Tören ...