maritbet girişmaritbet
Sağlıkta kamu-özel işbirliğiyle tesis yaptırılması konusu TBMM'de görüşülecek!

Sağlıkta kamu-özel işbirliğiyle tesis yaptırılması konusu TBMM'de görüşülecek!

TBMM, bu hafta sağlıkta kamu-özel ortaklığını öngören düzenleme için mesai yapacak

 

TBMM Genel Kurulu, önemli düzenleme için çalışacak. Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, ''temel kanun''olarak iki bölüm halinde görüşülecek. 
     
Genel Kurul, muhalefetin yoğun eleştiriler yönelttiği düzenlemenin tamamlanmaması halinde 22 Şubat Cuma ve 23 Şubat Cumartesi günleri de çalışacak. 
     
Tasarıya göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde sağlık tesisi yaptırabilecek ve bu tesisleri sabit yatırım dönemi hariç 30 yıla kadar kiralayabilecek. Hastane yerleşkeleri, sağlık tesisi ve ticari hizmet alanlarından oluşacak. 
     
Tesislerin yenileme veya yapım işlerinde açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü veya pazarlık usullerinden biri uygulanabilecek. Kamu özel ortaklığına ilişkin iş ve işlemler, Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak. 
     
Yenileme, araştırma-geliştirme, danışmanlık ve hizmet alım sözleşmelerinde, yüklenicinin sözleşme kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmemesi dolayısıyla sağlık hizmetlerinin sürdürülemez hale gelmesi durumunda sözleşme derhal feshedilecek. 
     
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 19 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek AK Parti Grubu'nda tasarıyla ilgili bilgi verecek, ayrıca milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. 
     
Komisyonlar
     
TBMM'deki komisyonlar da gündemlerindeki konularını ele alacak. Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 20 Şubat Çarşamba ve 21 Şubat Perşembe günü yapacağı toplantılarda, Adalet Bakanlığı, TİB, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'i dinleyecek. 
     
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasa ilgili çalışmalarını Yazım Komisyonu ile sürdürecek. 
     
TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, 20 Şubat Çarşamba günü yapacağı toplantıda, yaptığı dinlemeleri değerlendirecek, partilerin İçtüzük ile ilgili prensiplerini ele alacak. 
     
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 21 Şubat Perşembe günü Dışişleri Komisyonu'na, ''Türkiye'nin uluslararası ulaştırma hatları konusundaki politikaları'' hakkında bilgi verecek. 
 
AA

Yorum Yaz