maritbet girişmaritbet
Russell Crowe yeni filmi için İstanbul’a geldi!

Russell Crowe yeni filmi için İstanbul’a geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aktör Russell Crowe'u kabul etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aktör Russell Crowe'u kabul etti.

Topkapı Sarayı'ndaki Mecidiye Köşkü'nde gerçekleşen kabulun başında konuşan Bakan Çelik, Crowe'u herkesin tanıdığını belirterek, oyuncunun Türkiye'de çekeceği filmle ilgili yaptığı çalışmalara büyük ilgi olduğunu söyledi.

Filmin konusunun önemine işaret eden Çelik, "Film, bizim ortak tarihimiz açısından, milli tarihimiz açısından da çok önemli bir konuyu anlatıyor. Hem Avustralya hem Türkiye'nin ulusal tarihi açısından önemli bir konu. Filmin konusu Çanakkale Savaşı'nda Anzaklar ile ilgili. Filmin senaryosu iki ulusun ortak kaderlerinin kesişme noktalarını göstermesi bakımından da önemli. Her sene Anzaklar ile ilgili Türkiye'de tören yapılıyor. Çünkü çok uzak topraklardan gelip bu topraklarda hayatını kaybetmiş Anzak askerlerine Türk milleti olarak saygımızı gösteriyoruz" diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında hayatını kaybetmiş Anzak askerlerinin annelerine yaptığı hitabı hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Filmin hikayesi de benzer şekilde, ortak duyguları ayağa kaldıran bir hikaye. Filmin çekiliyor olmasından çok mutluyuz. Ortak tarihimiz açısından önemli bir film olacak. Hem de Anzaklar'a verdiğimiz değerin gösterilmesi açısından önemli olacak. Bu ve benzeri prodüksiyonlara elimizden gelen desteği verip, kolaylığı sağlamaya çalışacağız." 

Çelik, hükümetin Türk sinemasına yaptığı desteklerden bahsederek, "Bugün itibarıyla Türk sinemasını yeni bir sinema markası olarak dünyanın her yerinde desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

"Türkiye'nin güzelliği beni fazlasıyla cezbediyor"

Russel Crowe, Yeni Zellanda doğumlu olduğunu, şu an Avustralya'da yaşadığını belirterek, "Dolayısıyla bu Anzak bağlantısının iki tarafı da kapsadığını söyleyebilirim. Türkiye'de 3. kez bulunmaktayım. İstanbul, Edirne ve Kapodokya'da bulunduk. Kısa bir süre önce de Fethiye'de bulunduk. Kayaköy'ü ziyaret etme şansı oldu. Ne kadar ziyaret etsem o kadar büyülüyor bu ülke beni ve kültüründen git gide daha fazla etkileniyorum. Türkiye'nin güzelliği beni fazlasıyla cezbediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik ile film hakkında sohbet edeceklerini dile getiren Crowe, "Filmimizle ilgili Bakandan desteklerini rica edeceğiz. Birlikte çalışmak istediğim bir Türk aktör var. Sayın Bakan bu konuda umarım bana yardımcı olur" diye konuştu.

Crowe'a Osmanlı şerbeti ikram edilen kabul, daha sonra basına kapalı devam etti.

Filmin çekileceği bölgelerin bazıları İstanbul'un önemli yerlerinde

Görüşmeni ardından gazetecilerin, Çanakkale Savaşı'ndaki Anzakların hayatını anlatacağı filmi için niçin Türkiye'yi seçtiğini sorduğu Crowe, "Filmin konusu Türkiye'nin tarihiyle bağlantılı ve paylaşım içinde. O insanlar Türkiye'de yaşadı. Bu nedenle Türkiye'ye geldik. Yerleşim yerinde de film için büyük bir deneyim var" dedi.

Crowe, "Filmin lokasyonları tam olarak belli değil. Bu konuyla ilgili de Bakan Ömer Çelik'le görüşme yaptık. Filmin çekileceği bölgelerin bazıları İstanbul'un önemli yerlerinde bulunuyor" diye konuştu.

Görüşmeye Erdoğan çifti de katıldı 

Bakan Çelik'in Crowe ile görüşmesinin bir bölümüne, sanatçı Yılmaz Erdoğan ile eşi Belçim Bilgin Erdoğan da katıldı.

Russell Crowe'un çekeceği filmde oynamak isteyip istemeyeceği sorulan Erdoğan, "İsterim tabi ama filmin sahibi onlar, ancak onlar bunu açıklayabilirler. Dolayısıyla görüşüyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ama çok sevdiğimize pişman etmeyen bir aktör yani. Daha önceden de çok severdim. Tanıyınca da çok sevimli, iyi biri" şeklinde konuştu.

Crowe ile ilgili izlenimleri sorulan Belçim Bilgin Erdoğan, "Ben şimdi ilk defa gördüm. Çok beğendiğim bir aktör. Çok karizmatik" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Yılmaz Erdoğan, "Gladyatör, ne diyebilirsin" diyerek espri yaptı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Libya’da Türkler 5 bin prefabrik konut yapacak
  • 03.07.2020 09:36

Libya’da Türkler 5 bin prefabrik konut yapacak

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. ...

"Sultanahmet'te film çekmek bir ayrıcalık"
  • 30.03.2015 12:18

"Sultanahmet'te film çekmek bir ayrıcalık"

Yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu yaptığı Russell Crowe, Madrid'de 'Son Umut ...

Russell Crowe'un vatandaşlık başvurusuna ikinci ret!
  • 25.03.2015 22:12

Russell Crowe'un vatandaşlık başvurusuna ikinci ret!

Yeni Zelanda doğumlu aktör ve yönetmen Russell Crowe, Avustralya vatandaşlığı iç ...

Cem Yılmaz, Russell Crowe'u tekne turuna çıkardı
  • 09.03.2014 09:56

Cem Yılmaz, Russell Crowe'u tekne turuna çıkardı

Ünlü komedyen, dünyaca ünlü yıldıza deniz turu yaptırıp balık ısmarladı ...

Tom Hanks, Kayıp Sembol'ü İstanbul'da çekecek
  • 09.03.2014 09:53

Tom Hanks, Kayıp Sembol'ü İstanbul'da çekecek

İstanbul, Russell Crowe'dan sonra Kayıp Sembol'e de ev sahipliği yapmaya hazırla ...

Russell Crowe film çekimi için Sultanahmet Camisi’ne gitti
  • 28.02.2014 09:38

Russell Crowe film çekimi için Sultanahmet Camisi’ne gitti

Ünlü yönetmen ve oyuncu Russell Crowe'un yeni filmi 'Su Bulucu' çekimlerine Sult ...