maritbet girişmaritbet
Rönesans Eğitim Vakfı topladığı 20 bin kitabı çocuklara ulaştıracak!

Rönesans Eğitim Vakfı topladığı 20 bin kitabı çocuklara ulaştıracak!

Rönesans Eğitim Vakfı “Binlerce Çocuğa Binlerce Kitap Kampanyası” kapsamında topladığı 20 bin kitabı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı

Kurduğu alışveriş merkezleri ile o yörenin bir parçası haline gelen, sadece kentlerin ekonomik yaşamına katkı sunmakla kalmayıp, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veren Rönesans Holding, Rönesans Eğitim Vakfı kanalıyla eğitime desteğini Samsun'da da sürdürüyor. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) gerçekleştirilen “Binlerce Çocuğa Binlerce Kitap Kampanyası” toplantısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi Kemal Önal, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak, Rönesans A.Ş. Genel Müdürü Suha Günel, Rönesans Holding Yönetim Kurulu üyesi Önder Sürenkök ve çok sayıda basın temsilcisi katıldı.

İlk olarak kahvaltılı toplantı düzenlendi. Kahvaltı sonrası protokol üyeleri konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak, Rönesans Eğitim Vakfı'nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Eğitim yardımları kapsamı adı altında Ronesans Eğitim Vakfı'nın faaliyetlerinin başında kitap toplama kampanyası geldiğini ifade eden Refia Jale Ilıcak, “Rönesans Holding bünyesindeki AVM'lerde oluşturduğumuz kitap stantlarımızda, kitap toplama kampanyaları düzenliyoruz. AVM'ye gelen gönüllü katılımcılar ve personelimizin desteği ile topladığımız kitapları, tasnif ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Amacımız evdeki kitapları çocuklarla buluşturmak. 20 bin kitabımız var, valiliğimiz aracılığıyla ihtiyaç sahipleri çocuklara, okul öncesi dönemde ulaştırmak adına bugün burada toplandık” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alışveriş merkezlerinin kentsel sosyokültürel yaşam biçimini geliştiren yerler olduğuna dikkat çekti. Rönesans Eğitim Vakfı'nın düzenlediği etkinliği çok insanı, çok anlamlı bulan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Ronesans Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği 100 temel eserleri, bağışladı. Çocuk eğitimine son derece katkı veren bir kampanya organize ettiler. Ben de bu güzel katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rönesans Alışveriş Merkezi'nin Samsun'a sosyal, kültürel ve ticari yaşamına hareketlilik kazandırdığını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çevre illerden gelen insanların olduğunu, gelen insanların Piazza Alışveriş Merkezi'nde alışveriş yaptığını vurguladı. Vali Hüseyin Aksoy, Rönesans Eğitim Vakfı'nın Türkiye'nin birçok noktasında çok önemli kültürel sosyal etkinlikler gerçekleştirdiğini belirterek, "Samsun'un özellikle gençlerinin, daha iyi yetişmesi, onların sorumluluk sahibi, bilinçli okuma alışkanlığını daha iyi bir noktaya taşıyacak gençleri olarak yetişmeleri çok önemli. Alışveriş merkezinde bir kitap kumbarası açılacak, insanlar ihtiyaç fazlası olan kitaplarını buraya koymak suretiyle bunların ihtiyaç sahibi gençlere ulaşmasına fırsat sağlamış olacak. 20 bin kitapla öncülük eden alışveriş merkezi, kitap kampanyasını başlatmış oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kaymakamlıklarımız aracılığıyla ihtiyaç duyulan çocuklarımıza ve gençlerimize bu kitapları ileticeğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetişmelerine fırsat oluşturacak kitap kampanyasının çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 20 bin adet kitabı teslim etti.

Tören sonrası Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'ye plaket takdim etti.

OSMAN YILMAZ/İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temelini attı
  • 02.07.2021 09:19

Rönesans, Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temelini attı

Rönesans Eğitim Vakfı’nın başlattığı eğitim projelerinin son adresi Ankara oldu. ...

İzmir Alsancak Stadı, E.C.A'yı tercih etti
  • 09.10.2020 11:26

İzmir Alsancak Stadı, E.C.A'yı tercih etti

E.C.A., İzmir Alsancak’ın tarihi stadyumunun iklimlendirme çözüm ortağı oldu. ...

Samsun’da Atakum-Canik ilçeleri arasına tünel yapılacak
  • 25.11.2017 15:18

Samsun’da Atakum-Canik ilçeleri arasına tünel yapılacak

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şehir trafiğini rahatlatmak için Atakum ilçesinden Can ...

Rönesans'ın Genç Keşif Programı, Pusula'ya ödül!
  • 25.03.2017 10:33

Rönesans'ın Genç Keşif Programı, Pusula'ya ödül!

Eğitim Vakfı çatısı altında düzenlenen sosyal sorumluluk projesi “Genç Keşif Pro ...

TED Rönesans Koleji ilk eğitim yılına başladı
  • 09.09.2014 13:40

TED Rönesans Koleji ilk eğitim yılına başladı

Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle, Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olarak kurulan ...

Samsun'a 45 milyon euroluk 'Lojistik Köy' kuruluyor
  • 13.04.2014 17:30

Samsun'a 45 milyon euroluk 'Lojistik Köy' kuruluyor

Samsun'un Aşağıçinik bölgesinde, 672 dönüm alan üzerine kurulan Lojistik Köy pro ...