maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan 100 Yıllık Hikaye İmam Hatip etkinliğine katıldı

Recep Tayyip Erdoğan 100 Yıllık Hikaye İmam Hatip etkinliğine katıldı

Burhan Felek Spor Salonu’nda imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Başbakan Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen "100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğine katıldı. Öğrencilere seslenen Erdoğan, "Bizler, özellikle Müslümanlar olarak ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız. Biz Allah'tan başka mabut tanımıyoruz, bunu bileceğiz. Faniler bize mabut olamaz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bileceğiz ki bu insan kul mudur, bunun da yanlışları vardır, hataları vardır. Cumhurbaşkanı'nın da hatası vardır, Tayyip Erdoğan'ın da hatası vardır, Meclis Başkanı'nın da hatası vardır. Bunları göreceğiz, bunları bileceğiz. Hiçbir insan layüsel değildir, sorgulanamaz değildir. Hepimiz de sorgulanabileceğimizi bilmemiz lazım. Onun için kendimizi gözden geçirmeye mecburuz. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeye mecburuz. Gençler; unutmayalım ki bir hesap günü var. Orada hep hesaba çekileceğiz ama o güne gelmeden burada kendimizi hesaba çekelim. Biz milletin emanetine göz dikenlere müsamaha göstermeyiz. Yetimin hakkına el uzatanlara hoşgörü göstermeyiz. Allah'a hamdolsun harama el uzatanlardan olmadık ama yetmez harama el uzatılmasına izin vermeyiz. Göz yummayız. Bunun karşısında sessiz kalmayız."

Recep Tayyip Erdoğan "İmam hatip mezunu olmaktan her zaman gurur duydum"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun bir anısını da şöyle aktardı: "1955 yılında İstanbul İmam Hatip Okulu, Vefa'da, ahşap bir binada hizmet veriyordu. (Biz tabi orada okumadım ama İmam Hatib'e hazırlık kursuna gittim.) Bir gün matematik öğretmeni Rasim hoca, öğrencileri topluyor. Diyor ki öğrencilere, 'Çocuklar! Öğretmenler Kurulu olarak toplandık ve sizleri tebrik etmeye karar verdik. Gençler, şu okul bahçesinin dışından bahçeye sarkan meyve ağaçlarına günlerdir el sürmediniz. Bir tanesini bile koparmadınız. Yaklaşık 400 öğrenciden biriniz bile her gün altında oynadığınız halde, o ağaçtaki elmalara dokunmadınız. Sizi bunun için tebrik ediyoruz' diyor. İmam hatip öğrencisi işte budur. İmam Hatip nesli işte budur."

Başbakan Erdoğan, etkinlikte 60'ı aşkın ülkeden Türkiye'ye gelen konukları gördüğünü belirterek, "Duygulandım, mutlu oldum ve artık imam hatip okulları ulusal değil uluslararası baza taşınıyor, bundan dolayı ayrıca mutluyum" dedi. Erdoğan, yabancı öğrencilere "Hoş geldiniz" diye seslendi. 

Erdoğan "İmam Hatip mezunlarının istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz"
İmam hatip çizgisine, İmam hatip nesline "kara leke çalınmasına" asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "İmam hatip mezunlarının da istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz. İmam hatip öğrencilerinin de böyle bir şuur içinde olduklarına gönülden inanıyorum. Biz büyüklerimizden emanet aldığımız misyon ve mirası, nasıl dikkatle taşıdıysak, bizden sonrakiler de bu misyon ve mirası inanıyorum ki büyük bir dikkat ve şuurla taşıyacaklar" diye konuştu. 

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel Dönüşüm Nisan’da başlıyor
  • 30.03.2012 14:45

Kentsel Dönüşüm Nisan’da başlıyor

Kentsel dönüşüm İstanbul’da 4 ilçeden başlaycak ...

SEKTÖRDEN BOYKOTA DESTEK
  • 24.12.2011 17:08

SEKTÖRDEN BOYKOTA DESTEK

Türk Müteahhitler, Başbakan Erdoğan'ın yaptırım kararına tam destek verdi. ...

Ağaoğlu çürük bina iddialarını yalanladı
  • 14.11.2011 16:46

Ağaoğlu çürük bina iddialarını yalanladı

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu 1999 depremi öncesi yaptığı binaların çürük olduğu yönü ...

Başbakan Erdoğan, THY HABOM merkezini hizmete açtı
  • 27.06.2014 17:11

Başbakan Erdoğan, THY HABOM merkezini hizmete açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Türk Hava Yolları Te ...

3. havalimanının temelini Başbakan Erdoğan bugün atacak
  • 07.06.2014 12:10

3. havalimanının temelini Başbakan Erdoğan bugün atacak

150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyüklerinden olacak 3. havalimanını ...