maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan 1.5 milyar liralık çevre yatırımını hizmete açacak!

Recep Tayyip Erdoğan 1.5 milyar liralık çevre yatırımını hizmete açacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlere 1.5 milyar lirayı bulan çevre yatırımlarını, törenle hizmete sunacak. Açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Bayraktar'ın katılımıyla 17 Ocak perşembe günü yapılacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çatısı altındaki Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce 311 belediye ve 21 il özel idaresine, toplam 60 milyon lira değerinde 332 çöp toplama, 2 vidanjör, 55 çevre denetim olmak üzere toplam 389 temizlik ve hizmet aracının dağıtımı yapılacak. Ayrıca 365 tesis ve diğer yatırımların hizmete sunulmasının yanı sıra 212 atık su arıtma tesisinin enerji sarfiyatı giderinin 27 milyon liralık kısmı ödenecek.
 
Böylece yerel yönetimlere 1.5 Milyar TL'lik dev yatırım için düğmeye basılacak. 17 Ocak Perşembe günü Ankara Arena Stadı'nda gerçekleştirilecek açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın katılımı ile gerçekleştirilecek.
 
Belediyelere 379 milyon TL hibe yardımı
 
Başbakan Erdoğan ile Bakan Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Ankara Arena Stadı'nda gerçekleştirilecek törende, Bakanlığın toplam maliyeti 1.5 milyar lira olan çevre yatırımlarının toplu açılışı yapılacak. Bu çerçevede 100 belediye ve 1 organize sanayi bölgesinin atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için 55 milyon lira, 2 bin 200 belediyenin altyapı ve kanalizasyonu için 324 milyon lira hibe yardımında bulunulacak.
 
Başbakan Erdoğan düğmeye basacak, hava kirliliği ‘online' izlenecek
 
Başta İstanbul olmak üzere, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde toplam maliyeti 13 milyon TL'yi bulan 39 hava kalitesi ölçüm istasyonun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
 
Öte yandan Başbakan Erdoğan düzenlenecek törende 5 katı atık düzenli depolama tesisi, tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım, tehlikeli atık ara depolama, metan gazından enerji elde edilmesi, ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisine canlı bağlantı ile Adana, Elazığ, Kastamonu, Manisa, Mersin, Yozgat'ta toplam 16 milyon 250 bin liraya mal olan 6 tıbbi atık sterilizasyon tesisini de açacak. Törende, Bakanlığın ilgili kuruluşu İller Bankası tarafından yatırımı tamamlanan 628 milyon lira maliyetli 211 kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma ve derin deniz deşarjı tesisi de hizmete açılacak.
 
Açılış 17 Ocak'ta Ankara'da
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2011-2012 döneminde çevre kirliliğinin önlenmesi için yaptığı yatırımları, düzenleyeceği törenle hizmete açacak. Başbakan Erdoğan ile Bakan Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Ankara Arena Stadı'nda gerçekleştirilecek törende Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır bulunacak.
 
www.Haber7.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...