maritbet girişmaritbet
Recep Altepe: Yerli tramvay üretim, Türk sanayisinde bir devrimdir

Recep Altepe: Yerli tramvay üretim, Türk sanayisinde bir devrimdir

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk yerli tramvay üretimine öncü oluşu nedeniyle (BALKANSİAD) tarafından ‘Onur’ ödülü ile ödüllendirildi

Bursa'yı geleceğe taşıyan hizmetlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk yerli tramvay üretimine öncü oluşu nedeniyle Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) tarafından ‘Onur' ödülü ile ödüllendirildi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) tarafından düzenlenen ve Bursa'ya değer katan isimlerin onurlandırıldığı ‘7. Sinerji Toplantısı ve BALKANSİAD 2013 Onur Ödülleri Töreni', Hilton Otel'de gerçekleştirildi.

Bursa'ya marka projelerle değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BALKANSİAD tarafından Bursa'da ilk yerli tramvay üretimine öncü oluşu nedeniyle onur ödülüne layık görüldü. Başkan Altepe'ye ödülünü, BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin takdim etti. Bursa'nın daha iyi bir geleceğe ulaşması hedefiyle çalışmalarına yön veren ve bu konuda Balkanlara yapılan hizmetlerde de örnek rol üstlenen Başkan Altepe, “Son yıllarda atılan adımlarla Bursa, Türkiye ve Balkanlar arasında köprü görevi görüyor. Balkanlar bizim kardeşimiz, dostlarımız. İş adamlarımızın Balkanlara da yatırım yapmalarını ve oradaki ecdad yadigarı eserlerin ayağa kaldırılmasına gönüllü olmalarını çok önemsiyorum” dedi.
Başkan Altepe, aldığı ödülün sevincini yaşadığını belirterek, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da imza attığı çalışmalarla Bursa'yı daha ileriye taşımaya devam edeceğini ifade etti.

“Yerli tramvay üretim, Türk sanayisinde bir devrimdir”

Öte yandan Başkan Altepe, BALKANSİAD'ın Bursa'da ilk yerli tramvayın üretimini gerçekleştiren Durmazlar firmasına layık gördüğü ‘Yılın Başarılı Girişimcisi' ödülünü de Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'a verdi. 5 yıl önce düşündüğü, yerli tramvay üretiminin bugün Durmazlar tarafından Bursa'da gerçeğe dönüşünün heyecanını dile getiren Başkan Altepe, “Bursa'da 5 yıl önce “Bursa kendi markalarını üretecek” dedim, bugün size verdiğim sözü Durmazlar sayesinde tutmuş oldum. Bu yüzden bu ödül benim için de çok anlamlı. Durmazlar, büyük cesaretle sözümüzü yerine getirdi. Yazılımından üretimine kadar tramvayın her parçasını Durmazlar üretti. Yerli tramvay üretim, Türk sanayisinde bir devrimdir” diye konuştu. Ödül töreni, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor
  • 21.11.2025 17:15

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Tör ...

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı
  • 08.04.2025 11:46

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nd ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...