maritbet girişmaritbet
Recep Altepe: Türkiye ve Balkanlar’da yaptığımız yatırımlar barışı temsil ediyor!

Recep Altepe: Türkiye ve Balkanlar’da yaptığımız yatırımlar barışı temsil ediyor!

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı´nın düzenlediği ´Uluslararası Barış ve Kadın Sempozyumu´nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ve Balkanlar´da gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımların toplumlar arasında barışı tesis ettiğini söyledi

 

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı´nca organize edilen ve 2 gün sürecek sempozyum, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu´nda başladı. ´Dünya Barışının Yeniden Yapılandırılmasında Kadının Rolü´ temasıyla açılan sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Öztürk, Canan Candemir Çelik, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Önder Matlı ve İsmail Aydın, AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Kılıç, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, herkes için her zaman en önemli önceliğin barış ve huzur ortamı olduğunu söyledi. Dünyada her türlü üretimin, kalkınmanın, güzelliğin barış ve huzur ortamında gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Anadolu´da gerekse Balkanlar´da gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımların toplumlar arasında birlik ve beraberliği sağladığını, barış ve huzur ortamını tesis ettiğini ifade etti. Dünyada barışın sağlanmasında kadınların yanı sıra yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Altepe, bugünün dünyasında yerel yönetimlerin sorunların aşılmasında büyük görevler üstlendiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetlerin bu kapsamda değerlendirilebileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Bizler kent olarak nereye gitsek, nereye bir yatırım yapsak, gittiğimiz her yerde barışın tesis edilmesini, kardeşliklerin canlanmasını sağlıyoruz. Balkanlar´a yaptığımız yatırımlarla, Türkiye´nin sadece ve sadece dostluk ve kardeşlik için orada olduğunu, yardımlaşma amacıyla gittiğini, o insanların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Bunun meyvelerini de topluyoruz. Uzun yılların açığını, son 8-10 yıl içerisinde kapattık. Önümüzdeki yıllarda, inşallah daha da iyi seviyelere geleceğiz" dedi.

Dünyada barışın tesis edilmesinde kurum ve kuruluşların yanında topluma da büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Altepe, özellikle kadınların burada aktif olarak devreye girebileceğini vurguladı. Kadınların her alanda hizmet üreten, hassas ve duyarlı, sevgi ve şefkat kaynağı özellikleriyle Türkiye´nin öne çıkan vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, AK Partili kadınlara seslenerek, "Mutlaka ama mutlaka aktif olmalı ve dünya barışı adına önemli görevler üstlenmelisiniz. Sizler geleceği hazırlayan, nesilleri yetiştiren, huzur için olmazsa olmazlardan olan aile birliğini tesis eden varlıklarımızsınız. Bugünlere geldiysek, sizler sayesinde geldik" diye konuştu.

Sempozyumda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, kadınların yönetimde, siyasette ve karar verme mercilerinde bulunmalarının özellikle demokrasinin güçlenmesine ve Türkiye´nin çeşitli alanlarda ilerlemesine katkı sağlayacağını söyledi. İnsanların barış ve huzur içerisinde yaşaması, kan ve gözyaşının durması konusunda beyin fırtınası yapmak hedefiyle düzenlenen ´Dünya Barışında Kadının Rolü´ sempozyumundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Arınç, "Bursa kadın kollarımız geleceğe sadece umut ve güvenle bakmakla kalmıyor, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerde barışın sağlanması için hedef koyuyor. Çünkü bizler, bir insanın ölümünü bütün insanlığın ölümü olarak değerlendiren bir inancın mensuplarıyız. Onun için uluslararası dayanışmayı, paylaşmayı ve ortak hareket etmeyi son derece önemsiyoruz. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Dünya barışının sağlanmasını kadınsız düşünmenin hayatı yarım algılamak anlamına geldiğini ifade eden Arınç, "Ülkemizde, bölgede ve dünyada barışın inşa edilmesi ve korunması için gayret göstermemiz gerekiyor. Ülkemizin çıkarları, milletimin menfaatleri doğrultusunda barış ve huzur içerisinde yaşamaktan, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekten, kardeşlik duygularını daha da perçinlemekten başka çaremiz yoktur. İnandığımız değerler bizleri barışa, huzura, birlik ve beraberliğe davet etmektedir. Bizde bu çağrıya uyarak, her davranışımızı kontrol etmeye gayret etmeli, huzuru bir hayat için barıştan yana olmalıyız" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de konuşmasında, dünya barışının sağlanmasının yolunun evdeki barıştan geçtiğine değindi. Kadınlar olarak yönetimin her alanında var olduğu, dünya barışının sağlandığı bir hayallerinin olduğunu vurgulayan Akşit, "Barış için hayalimiz var. Bağdat sokaklarında çocuk cıvıltılarının yükseldiği, Şam´da insanlarımızın korkusuzca dolaştığı, eğitimin beşiği Mısır´da öğrencilerin tekrar yetiştiği, Norveç´te ırkçı bir ailenin çocuklarının katledilmediği, Amerika´da bir annenin oğluna küçük yaşta silah eğitimi vererek okullarda katliam yaşanmasına neden olmadığı bir hayalimiz var. Kadının sinesine yaslanarak, içindeki kini nefreti dindirmiş ve böylece huzur bulmuş bir dünya ümidimiz var" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da barış denilen kavramın kökünün aileye dayandığını ifade etti. Aileyi ayakta tutan kavramın da kadın olduğunu belirten Yalçın, dünyanın huzurlu olması için kadınların gözyaşı dökmemesi gerektiğine değindi.

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci de, gelecek günlerin Türkiye için atılım günleri olacağını savundu. Bu atılımda kadınlar olarak yer almak için sempozyumu düzenlediklerini ifade eden Kahveci, "Hareketin bereketine inandık, gücümüzü değerlerimizden aldık, değerlerimizle yeniden ürettik ve bir uluslararası sempozyumu yapabilecek iradeyi beyan ettik" ifadelerini kullandı.

Kahveci, sempozyumun düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti. Sempozyumun sonunda AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, barışa sağladığı katkılardan dolayı Başkan Altepe´ye plaket verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 21.12.2017 17:48

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da kentsel dönüşüm çalışma ...

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...