maritbet girişmaritbet
'Planlı Sanayi alanları için emlak vergisi harçları kaldırılıyor'

'Planlı Sanayi alanları için emlak vergisi harçları kaldırılıyor'

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Üretim Reformu Paketi'yle Planlı sanayi alanları için emlak vergisi harçlarının kaldıracağından söz etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Üretim Reformu Paketi'yle Türkiye'nin Endüstri 4.0 olarak adlandırılan dijital dönüşümü bir an önce gerçekleştirebileceğini belirterek, “Üretim Reform Paketi'nin yasalaşması Türkiye'nin üretimde gaza basacağı tarih olacak. Rant ekonomisi yerine, sermaye üretime yönlenecek” dedi. 

ATO Başkanı Baran, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün açıkladığı Üretim Reform Paketi'ni değerlendirdi. Reform sözcüğünün sadece paketin adı olarak kalmayacağını kaydeden Baran, “77 maddelik paketle, üreticinin desteklenmesi, sanayinin gelişmesi ve ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesi için uygun zemin hazırlanıyor. Yani Türkiye'nin üretim yolu otobana kavuşuyor. Türkiye üretimde gaza basacak” diye konuştu. 

“SANAYİCİNİN PRANGALARI SÖKÜLÜYOR”

Düzenlemenin yasalaştırılmasını ve ilgili mevzuatın bir an önce hazırlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Baran, pakette yer alan düzenlemelerle sanayicilerin prangalarının tek tek söküleceğini söyledi. Baran, şunları kaydetti: 

“Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca hazırlanan reform paketi, üretimi teşvik ediyor. Bu paket, üreten Türkiye hedefine ulaşmamız için atılmış büyük bir adımdır. Yeni teşvikler getiren reform paketiyle, sanayicilerimizin omzundaki mali yük azaltılıyor. Planlı sanayi alanları için emlak vergisi, elektrikteki TRT payı, hafta sonu çalışma ruhsatı bedeli, damga vergisi ve harçlar kaldırılıyor. Sanayi bölgesi dışındaki sanayi tesislerinden alınan yapı denetim hizmeti bedelinde indirim yapılıyor. Sanayicilere enerji desteği veriliyor. Kamu ihalelerinde yerli üreticiye yüzde 15 fiyat avantajı getiriliyor.”

ATO ÜYELERİNİN TAŞINMASI

Üretim Reform Paketi ile Türkiye genelinde kent içinde kalan 135 sanayi sitesi ve 63 bin 649 işyerinin taşınacağını kaydeden Baran, “Bu yıl başlayacak taşınmanın maliyetinin 19 milyar lira olacağı belirtiliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bu taşınmayı ilk 3 yıl geri ödemesiz, uzun vadeli kredilerle koordine edecek. Şehir dışına taşınacak işyerleri arasında Ankara Ticaret Odası üyeleri de mevcut. Bakanlığımızın maddi desteğinin yanı sıra manevi olarak da destek olacağını ve yapıcı bir yaklaşımla taşınma sürecini koordine edeceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ ARTACAK”

Dünyada Endüstri 4.0 olarak adlandırılan yeni bir sanayi devriminin yaşandığını hatırlatan Baran, Bakan Faruk Özlü tarafından açıklanan paketin yasalaşmasıyla Türkiye'nin dijital dönüşümünü sağlamak adına da önemli bir fırsat doğduğunu söyledi. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin nitelikli iş gücü olduğunu, Üretim Reform Paketi ile birlikte istihdamda da niteliğin artacağını vurgulayan Baran, “Bu paketle sanayi sektörüne yönelik eğitim programları oluşturularak nitelikli iş gücü istihdamı artırılacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!
  • 31.12.2022 09:05

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!

Gelecek yıl çeşitli hizmetlerde uygulanacak vergi ve harç miktarları belirlendi. ...

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!
  • 24.05.2022 10:08

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödeme ...

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!
  • 28.03.2022 11:18

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!

Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Bu vergiden muaf olduğu hal ...

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor
  • 12.03.2022 12:04

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye'nin iklim değişikliği konusundaki düzenlemele ...

Emlak ve temizlik vergilerinde ilk taksit dönemi başladı
  • 01.03.2022 15:25

Emlak ve temizlik vergilerinde ilk taksit dönemi başladı

Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi ile 2022 yılı emlak ve çevre temizlik ve ...