maritbet girişmaritbet
Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası'nın temeli atıldı!

Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası'nın temeli atıldı!

Yaşar Holding Türkiye çapındaki yatırımlarına Pınar Süt'le devam ediyor. Pınar Süt'ün Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni süt fabrikasının temelleri 12 Mayıs 2013 Pazar günü atıldı

Yaşar Holding Türkiye çapındaki yatırımlarına Pınar Süt'le devam ediyor. Pınar Süt'ün Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni süt fabrikasının temelleri 12 Mayıs 2013 Pazar günü atıldı. Temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi Eker, Milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Fevzi Yücetepe ve Yaşar Holding üst düzey yöneticileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Bugün, 4 şirketimiz ile Türkiye'nin ilk 500 büyük şirketi arasında yer alan Yaşar Holding olarak, gıda ve içecek sektörüne yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl içinde 500 milyon TL'lik yatırım yaparak ciromuzu iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası da bunun önemli bir adımını oluşturuyor" dedi.

Pınar'ın Güneydoğu'da uzun yıllardan beri bilinen ve tercih edilen bir marka olduğunu aktaran Yiğitbaşı, "Bölgedeki olumlu gelişmeler, ekonomiyi canlandıracak. Bölgede fabrikamızın olması buraya konsantrasyonumuzu daha da artıracak.  İhracat kanalında beklentilerin üzerinde bir büyüme olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

1973 yılında Türkiye'nin ilk özel sektor süt fabrikası olarak İzmir'de kurulan Pınar Süt, üçüncü fabrikasını Şanlıurfa'da açıyor. Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete girecek Pınar Süt Fabrikası'nın temel atma töreni 12 Mayıs 2013 Pazar günü yapıldı. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyyit Eyyüpoğlu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Fevzi Yücetepe ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İdil Yiğitbaşı ile Yaşar Holding İcra Başkanı Sayın Dr. Mehmet Aktaş katıldı.

Pınar Süt'ün Güneydoğu yatırımı hakkında açıklama yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Türkiye'nin ve gıda sektörünün duayen sanayicisi Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar, "çocuklarımız sağlıklı süt içmeli" diyerek, bundan 40 yıl once, ülkemizin  en  zorlu ekonomik koşullarında Pınar Süt'ü kurdu. Pınar Süt o günden bugüne büyüdü. Nesiller Pınar'la sağlıkla,, Pınar da onların sevgisiyle büyüdü. Bu motivasyonla bugün üçüncü fabrikamızın temelini atıyoruz" dedi.

Yiğitbaşı açıklamasına şöyle devam etti: "40 yıl boyunca ülke ekonomimize değer yarattık. Halen de bu yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Holdingimizin 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde 500 milyon TL'lik yatırım bulunuyor. Bunun 100 milyon TL'sini Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası'na ayırdık. 100 bin m² alan üzerine kurulacak Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası, Şanlıurfa ve çevre illerden toplanacak çiğ sütler ile yıllık 180 milyon litre işleme kapasitesine sahip olacak. Fabrikamızda direkt 250 kişiye istihdam olanağı sunacağız. Hammadde, satış, nakliye, ambalaj üretimi gibi alanlarla beraber, dolaylı olarak da 5.000 kişiye gelir kaynağı yaratacağız. Bu yatırım ile Pınar Süt'ün İzmir'de başlatılan, Eskişehir ile devam eden ‘toplumsal katkı' modelini Şanlıurfa'ya,  buradan da tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne taşımayı amaçlıyoruz. Binlerce süt üreticisinin emeğini değerlendireceğiz. Şanlıurfa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden süt alımı yapacağız. Pınar Süt kalitesi ve güvencesinde üretim için çiftçilere veterinerlik, suni tohumlama yöntemleri, çiftçi eğitimleri gibi çalışmalar planlıyoruz. Böylelikle bölge sütçülüğününün gelişimine de katkı sağlayacağız."

Sağlanan istikrarlı ekonomik ortam ve uygun yatırım ikliminin ülkemizi hergün daha da çekici hale getirdiğini söyleyen Yiğitbaşı, "Bölgede fabrikamızın olması bölgeye olan konsantrasyonumuzu daha da artıracak ve ürünlerimizin tüketicilerimiz ile buluşmasını kolaylaştıracaktır. Şanlıurfa; hedef ihracat pazarlarına son derece yakın bir konumda. Bu nedenle ihracatın da beklentilerin üzerinde bir büyüme göstereceğini düşünüyoruz" dedi.

İlk etapta süt, yoğurt, ayran, meyve suyu

Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası'nda ilk etapta süt, yoğurt, ayran ve meyve suyu üretilecek. Fabrika, ihtiyaçlar doğrultusunda ürün çeşitliliği artırılacak şekilde projelendiriliyor. Ayrıca tesiste son sistem otomasyon ve üretim teknolojileri kullanılacak. Minimum enerji kullanan doğa ile dost teknolojiler tercih edilecek.

Fabrika en geç 2014'ün ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Şanlıurfa projesi tamamlandığında Pınar Süt'ün Türkiye'deki tüm fabrikalarında çiğ süt işleme kapasitesi yıllık 900 milyon litreyi aşacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'yi bekleyen risklere karşı dönüşüm programını açıklanacak
  • 26.10.2014 08:49

Türkiye'yi bekleyen risklere karşı dönüşüm programını açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Başbakan Davutoğlu'nun, önümüzdeki günl ...

Mühürlenen o binada çalışmalar yeniden başladı
  • 17.09.2014 15:13

Mühürlenen o binada çalışmalar yeniden başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in uyarmasıyla mühürlenen binada ç ...

Güvenlik önlemi alınmayan inşaatı mühürletti
  • 14.09.2014 10:00

Güvenlik önlemi alınmayan inşaatı mühürletti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bursa'da hastane ziyaret sırasında güve ...

Nerede ihmal kusur varsa üzerine gidilecek
  • 07.09.2014 09:47

Nerede ihmal kusur varsa üzerine gidilecek

Faruk Çelik, Mecidiyeköy'de yaşanan inşaat kazası ile ilgili açıklamada bulundu ...

SGK 33 milyar liralık alacağı için gayrimenkul haczinde!
  • 11.07.2014 17:13

SGK 33 milyar liralık alacağı için gayrimenkul haczinde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, SGK'nın icraya intikal etmiş alacakları ...

Şanlıurfa'daki Nissibi Köprüsü 74 milyon liraya mal olacak
  • 05.03.2014 12:25

Şanlıurfa'daki Nissibi Köprüsü 74 milyon liraya mal olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2013 yılında yapımına başlanan Şa ...