maritbet girişmaritbet
Pakpen, Türkiye’nin ilk ekolojik ısı yalıtım levhasını üretti

Pakpen, Türkiye’nin ilk ekolojik ısı yalıtım levhasını üretti

Yapı malzemeleri sektöründe ilklerin öncüsü Pakpen, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına hız verdi

Kalitesinden ve çevreci duruşundan taviz vermeyen Pakpen, Türkiye'de ve sektöründe ilk kez HFC gazı içermeyen XPS ürününü pazara sundu. 

Pakpen'in çevreye duyarlı ve inovatif üretim anlayışının bir sonucu olan yeni ekolojik ürünü Pakboard HFC Free (XPS 200, XPS 200P, XPS 300Z)  sera etkisi oluşturmayarakçevreye sürdürülebilir bir katkı sağlıyor. 

Asıl başarı sürdürülebilir olandır

Yüksek teknolojili üretim sistemine sahip Pakpen'in Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza ‘Sanayileşmenin başlaması ile doğayı tehdit eden sorunlar da ortaya çıktı.  Kurulduğumuz günden itibaren bu gerçeği göz önünde tutarak, çevreye duyarlı bir firma olmak için araştırmalara ve yeni ürünler geliştirmeye ağırlık verdik. ‘Asıl Başarı Sürdürülebilir Olandır' felsefesiyle kalitemizden ödün vermeden, çevreye etkimizi minimalize edecek yatırımlardan kaçınmadık. Pakboard HFC Free de bu araştırmaların sonuçlarından biridir. Ülkemizde her geçen gün XPS maliyetlerini düşürmek için düşük yoğunlukta (22-24 kg/m3) üretimler yapılırken, HFC gazı içermeyen bir XPS ürününün 24-32 kg/m3 yoğunluk aralığında üretilmesi zorluğunu aşarak önemli bir başarıya imza attığımız için gururluyuz' dedi.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar

Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık veren Pakpen'in asıl hedefi sıfır HFC gaz kullanımı.Tuza, yeni HFC FreePakboard XPS ürünün sürdürülebilir bir yaşam için büyük önem taşıyan yeşil binalar için de uyumlu bir ürün olduğunu ve bu anlamda da sektöre katma değer sunmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Ülkemizde de artış gösteren yeşil binalara uyumlu olan HFC FreePakboard XPS, Leed, Breeam sertifika sistemleri için ideal bir ürün.

Ülke ekonomisine de katkısı var

İthal gazlar arasında yer alan HFC'nin kullanım oranını yüzde 50 azaltan Pakpen hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Enerji verimliliği konusunda toplumsal bilincin artması için çalışmalar sürdüren Pakpen, bir yandan da geliştirdiği ürünlerle ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. 

PakboardHFC Free “Yılın Isı Yalıtımı Ürünü” olmaya aday

Yalıtım Dergisi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen ‘Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde Pakboard HFC Free‘Yılın Isı Yalıtımı Ürünü' adayları arasında yer alıyor. Yalıtım Dergisi'nin web sitesinde önce okurların, akabinde Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurulu'nun değerlendireceği yarışmadaoylamalar 31 Mart'a  kadar devam ediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...