maritbet girişmaritbet
Pakistan’dan, Kimse Yok Mu’nun Van’da inşa edeceği eğitim tesisine 1 milyon dolar!

Pakistan’dan, Kimse Yok Mu’nun Van’da inşa edeceği eğitim tesisine 1 milyon dolar!

Van'da temaslarda bulunan Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, ülkesinin 1 milyon dolarlık desteğiyle Kimse Yok Mu Derneği'nin Van'da yapacağı eğitim kompleksi ve sosyal tesislerinin temel atma törenine katıldı

 

Van'da temaslarda bulunan Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, ülkesinin 1 milyon dolarlık desteğiyle Kimse Yok Mu Derneği'nin Van'da yapacağı eğitim kompleksi ve sosyal tesislerinin temel atma törenine katıldı. Şerif, burada yaptığı konuşmada, prefabrike tesis için yapılan 1 milyon dolarlık yardımın çok önemli bir miktar olmadığını belirterek, Pakistan halkının Türkiye'ye duyduğu sevginin önemli olduğunu bildirdi.

YATIRIM KARDEŞLİĞİ

Bu karşılıklı sevginin son 4 yıldır ticari alanda da kendini gösterdiğini ifade eden Şerif, şunları söyledi: 'Son 3-4 yıldır yüz milyonlarca dolarlık karşılıklı yatırımlar yapılmaktadır. Ümit ediyorum ki bu kardeşliğimiz, birbirimize olan sevgimizin yanına ticari ilişkileri de alarak artmaya devam eder. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde en büyük rolü sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oynamıştır. Ona da şükranlarımı iletmek istiyorum.' Şerif, konuşmasının sonunda 'Yaşasın Pakistan-Türkiye dostluğu' anlamına gelen 'Pak-Türk Dosti Zin Dabad' sözlerini törene katılanlara söyletti.

SEVGİMİZ KARŞILIKSIZ

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 günlerinde meydana gelen depremlerdeki maddi kayıpların kazanımı için 11 aydır Türk ve dost milletlerle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Pakistan ve Türk halkının dünyada karşılıksız birbirini seven iki halk olarak bilindiğini dile getiren Karaloğlu, 'Biz Pakistanlıları karşılıksız severiz. Pakistanlılar da bizi karşılıksız sever, biz buna inanırız. Pakistan'da bir deprem, bir sel felaketi olduğunda biz onu da yüreğimizde hisseder devlet ve millet olarak Pakistan'ın yardımına koşmaya çalışırız' yorumunu yaptı.

TOKİ KONUTLARINI ÖVDÜ

'Van depreminden sonra gördük ki biz ne hissediyorsak, ondan belki daha fazlasını Pakistan halkı hissetti' diyen Karaoğlu şunlara vurgu yaptı: 'Hem devlet hem de Pakistan halkı olarak yardımımıza koştular. Bu eserin, iki halkın kardeşliğinin önemli bir nişanesi olacağına inanıyoruz. Bu eser burada durdukça Pakistan halkı ile Türk halkının dostluğu, kardeşliği Van halkı tarafından görülecek, bilinecek.' TOKİ tarafından Kalecik köyünde yapılan afet konutlarında incelemelerde bulunan Bir daireyi gezen Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Sherif, 'Gelirken yolda yıkılan binalar gördüm. Sevincim ise yüzlerce, binlerce ailenin yaşayacağı çok güzel rahat ortamlarda yaşayabileceği daireler gördüm. Tabii bunun mimarı olan Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum' dedi.

1 milyon dolar tesis desteği

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Başbakan Şerif'e desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Başbakan Şerif ise tesis için yapacakları 1 milyon dolarlık desteğin 750 bin dolarlık kısmını Vali Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Öztürk'e verdi. Tesisin temeline ilk harç Başbakan Şerif, Vali Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Kayatürk ve diğer konuklar tarafından atıldı. Törene, Pencap Eyaleti Başbakan Yardımcısı Khawaja Ahmad Hassan, Bakan Mehr Ishtiag, Pak-Türk Okulları Genel Müdürü Sadi Yıldırır, Pak-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pakistanlı ekip bir kadını 57 saat sonra enkazdan kurtardı
  • 08.02.2023 15:22

Pakistanlı ekip bir kadını 57 saat sonra enkazdan kurtardı

Depremden etkilenen Adıyaman'da görev yapan Pakistan arama kurtarma ekipleri, 50 ...

Pakistan'da Türk mimarın imzasını taşıyan eser: Faysal Camisi
  • 28.12.2022 16:55

Pakistan'da Türk mimarın imzasını taşıyan eser: Faysal Camisi

Türk mimar Vedat Dalokay tarafından projesi çizilen ve dünyanın en büyük camiler ...

İstanbul'da köprüler Pakistan için ışıklandırıldı
  • 24.03.2018 09:30

İstanbul'da köprüler Pakistan için ışıklandırıldı

İstanbul'da iki kıtayı bağlayan 3 köprü Pakistan Milli Günü dolayısıyla ışıkland ...

Türkmenistan, Hindistan'a kadar giden petrol boru hattı yapacak
  • 10.12.2014 09:31

Türkmenistan, Hindistan'a kadar giden petrol boru hattı yapacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a ...

Pakistan'da Bin Ladin kütüphanesi
  • 20.04.2014 08:35

Pakistan'da Bin Ladin kütüphanesi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir medresenin kütüphanesine, 2011'de ABD tara ...

Pakistan'da 5.2 büyüklüğünde deprem
  • 15.11.2013 14:36

Pakistan'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Pakistan'ın güneybatısı 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı ...