maritbet girişmaritbet
Nurdağı'ndaki deprem konutlarının yüzde 70'i tamamlandı!

Nurdağı'ndaki deprem konutlarının yüzde 70'i tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapımı devam eden kalıcı konutların inşası 24 saat esasına göre sürdürülüyor.

Nuradğı'nın Yeni Bademli Mahallesi'nde bulunan ve 24 Şubat'ta temeli atılan 26 blokl ve 456 konuttan oluşan deprem konutları projesinde 15 blokun kaba inşaatı bitti, 11 blokta ise çalışmalar sürüyor.

Proje hakkında konuşan Koordinatör Zeki Kandemir, kaba imalatta yüzde 70'in tamamlandığını söyledi.

İnce imalatta da son hız devam edildiğini anlatan Karademir, "Toplamda 15 blokumuzun kaba inşaatı bitti, 11 blokta çalışmalar devam ediyor. Bütün blokların temelleri atıldı. İnce imalatlarda da 7 blokta aynı çalışmalarımız devam etmekte." dedi.

Karademir, çalışmalara gece gündüz ara vermeden devam ettiklerini kaydetti.

Binalarda montaj işlemlerinin yapıldığını aktaran Karademir, "Bizim sözleşme süremiz var. Sözleşme kapsamında işi bitirmeye çalışıyoruz. Bütün gayretimizle en kısa sürede depremzedelere dairelerini teslim etmeyi amaçlıyoruz. Bu niyetle de gece gündüz çalışıyoruz." diye konuştu.

Dairelerin 3+1 ve 2+1 şeklinde olduğunu söyleyen Karademir, şöyle konuştu:

"4 tip blokumuz var. Zemin artı üç kattan oluşuyor. Ayrıca bodrum katlarımız var. Depreme son derece dayanaklı olan tünel kalıp sistemi kullanıyoruz. Ağırlıklı olarak 3+1 dairemiz var. Bazı bloklarımızda 2+1 dairelerimiz de mevcut. Dairelerimiz 105 ve 85 metrekare olarak tasarlandı. Çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz."

  • Etiketler:

Yorum Yaz