maritbet girişmaritbet
Nizip'te afet konutları yükseliyor!

Nizip'te afet konutları yükseliyor!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilem kalıcı konutların inşaatı devam ediyor.

6 Şubat'ta meydana gelen, "Asrun Felaekti" olarak adlandırılan Pazarcık ve Elbistan merkezli, 7,7 ve 7,6 büyükülüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelerin barınma ihityaçlarını karşılamak için çalışmalar devam ediyor.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçe merkezinde bir binada yıkıma ve bazı binalarda ağır hasara nedenm olduğu belirtildi.

Konutların hayata geçirildiği Fıstık Kent'teki çalışmların hızla devam etiiğini belirten Sarı, ‘’Toplamda yapılacak olan 2507 deprem konutumuz ile ilgili çalışmalar sürüyor. Proje içerisinde iş yerleri de var. Depreme dayanıklı şekilde inşa edilen konutlarımızı en kısa sürede bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek istiyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz