maritbet girişmaritbet
Necmi Çiçekçi’den ‘reklam boykotu’ açıklaması!

Necmi Çiçekçi’den ‘reklam boykotu’ açıklaması!

Fikirevim Reklam Ajansı Başkanı Necmi Çiçekçi, başlatılan 'ABD'ye reklam verme' kampanyası ile ilgili A Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

ABD merkezli medya kuruluşları ve şirketlere yönelik başlatılan dijital reklam boykotu birçok sektörde yankı uyandırdı. Fikirevim Reklam Ajansı Başkanı Necmi Çiçekçi, ABD ile Türkiye arasındaki yaptırım krizinin ardından Türk Lirası'nın rekor düzeyde değer kaybetmesiyle başlatılan 'ABD'ye reklam verme' kampanyası ile ilgili A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. 

Çiçekçi “Bu tür dönemlerde milli bir duruş göstererek tavrımızı net sergilememiz gerekiyor. Bu anlamda tepki gösteren tüm kuruluşları tebrik ediyorum. Ben de reklamcı olarak şunu söyleyebilirim ‘Elimizde başka alternatifimiz var mı?' derseniz evet yok. Ama tabi ki üretebiliriz ve üretmeliyiz" dedi. 

FATURASINI YURT DIŞINDAN KESİYORLAR

"Amerikan menşeli birçok internet sitesine reklam vermek zorunda bırakılıyoruz ve bu insanlar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meydan okuyorlar. Diyorlar ki “Ben sana ne vergi veriririm ne KDV öderim ne istihdama katkı sağlarım." "Size yurt dışından faturasını kesiyor. Kredi kartınızı istiyor. Kredi kartı bilgilerinizden paranızı çekiyor ve aslında bakarsanız sizi burada dinamitliyor" dedi. 

Türkiye'de sosyal medya ve dijital reklam şirketleri için ciddi potansiyel olduğunu işaret eden Necmi Çiçekçi “Protestomuzu yapalım. İnanılmaz güzel firmalar görüyorum. Sosyal medyada dolaşıyor ve tepkilerini dile getiriyorlar. Hepimiz dile getiriyoruz. Yüzde yüz haklıyız, yüzde bin haklıyız. Hiçbir gerekçe bugün bize doların bulunduğu düzeyi izah edemiyor, ekonomik hiçbir veri bunu doğrulamıyor. Ama bize düşen, her sektör ve her segmentte olduğu gibi nasıl savunma sanayiinde bir birliktelik ortaya koyduk ve ortaya çok iyi sonuçlar çıkardık. Bence bu anlamda da medyada ve iletişimde birşeyler yapabiliriz. Bana kalırsa alternatifler ortaya koymamız lazım. Yani arama motorlarından sosyal medya araçlarına kadar tamamını biz üretecek güçte olmalıyız. Ya yerli medya ajanslarına destek olunacak ve ürünlerimizi üreteceğiz ya da büyük medya kuruluşları üretecek biz onlara destek olacağız” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz