maritbet girişmaritbet
Naomi Campbell'in Moskova'daki evi Mar Mimarlık imzası taşıyor!

Naomi Campbell'in Moskova'daki evi Mar Mimarlık imzası taşıyor!

Naomi Campbell ve sevgilisi Vladimir Doronin'in Moskova'daki evi, bir uzay üssünü andırıyor. Uygulama mimarlığını bir Türk firmasının yaptığı ev, bir orman denizinin ortasında yer alıyor

Dünyanın en ünlü top modelleri arasında yer alan Naomi Campbell ile Rus işadamı sevgilisi Vladimir Doronin'in Rusya'da yaşadıkları ve ilginç mimarisiyle dikkat çeken ev; bir Türk şirketinin elinden çıkma... 'Capital Hill' adını taşıyan evin uygulama mimarlığını yapan Mar Mimarlık'tan Gülfem Karaer; bu ilginç evi anlattı: 

Akıllı ev teknolojisi 
 
Zaha Hadid; Vladimir Doronin-Naomi Campbell çifti için bu evin konsept projesini tasarladı. Biz de evin uygulama mimarlığını gerçekleştirdik. 
 
Bu tasarımda mimarın bir numaralı amacı, yüksekliği 10 metreyi geçen ağaçları aşarak, deyim yerindeyse bir ağaç denizine benzeyen ormanın seyredilebilmesini sağlamaktı. 
 
Bu özel proje kapsamında ev sahipleri; yatak odalarından enfes bir orman denizini seyrediyor. 
 
Bu projede; evin sahiplerinin özel isteklerine göre şekillenmemiş tek bir nokta yok. Örneğin garaj katı; ev sahibinin kullandığı özel yapım araçların boyutlarından yola çıkılarak tasarlandı. 
 
Dünyada akıllı ev teknolojisi kapsamında icat edilmiş ne varsa, bu evde var. Bu evde olmayan teknoloji ise zaten icat edilmedi! 
 
Ev toplam 2 bin 650 metrekarelik kapalı alana sahip. Evin tasarımının doğası gereği, organik bir formu var. Dolayısıyla hiçbir açısı 90 derece değil. 
 
Bahçeye açılan bölümde yer alan kapalı havuz, evin mimarisinin en özel detaylarından biri. Havuzu kapatan ahşap bölme açıldığında, havuz ortaya çıkıyor; kapandığında ise, üstü bir parti mekanı haline geliyor.
 
VipMag

Yorum Yaz