maritbet girişmaritbet
Mütekabiliyet yasası otomotiv sektörünü de olumlu yönde etkiliyor

Mütekabiliyet yasası otomotiv sektörünü de olumlu yönde etkiliyor

Gayrimenkul firmalarının yüzünü güldüren mütekabiliyet yasası, otomotiv ve kiralama firmalarının da yavaş yavaş yüzünü güldürmeye başlıyor

Mütekabiliyet yasasının getirileri otomotiv sektörünü de olumlu yönde etkiliyor. Türkiye'deki iş ve yatırım fırsatlarından faydalanmak isteyen yatırımcılar son yıllarda ülkemize sık sık ziyarette bulunmaya başladılar. Büyüyen ekonomi ve her geçen gün daha iyi projeler çıkaran gayrimenkul sektörü Türkiye'yi yatırım için yabancılar açısından çok cazip bir ülke haline getiriyor. 

2014 yılının ilk 4 ayında yabancılara 5 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. Yatırım amacı ile ülkemize gelip giden yabancıların sayısı da gün geçtikçe artıyor. İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar vatandaşları listenin başında yer alıyor.  Yatırım cennetine dönüşen ülkemizde yabancılar sadece sanayi, gayrimenkul veya turizme ivme kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda otomotiv sektörünü de canlı tutuyor. 

Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, “ Ülkemizde kiralık otomobil sayısı her geçen gün hızla artıyor. Tüketicinin kiralık araçların avantajlarına yeni yeni hakim olması, kısa veya uzun vadeli ziyaretler de bulunan yabancıların ulaşımları için kiralık otomobilleri tercih etmesi bu artışın en büyük nedenleri. Bununla beraber turizm sezonunun yaklaşması, tatil ve yatırım için ülkemize gelen yabancılar sebebiyle bu dönemde kiralama firmalarının alımları en yüksek seviyelerde seyrediyor.  Kiralama sektörünün gelişmesi, doğrudan otomotiv sektörüne de yansıyor. Yılın ilk beş ayında yaklaşık 25 bin  üst segmentte yer alan otomobil satıldı. Satılan yaklaşık her dört otomobilden birinin kiralama firmaları tarafından satın alınması bunun en önemli göstergesi”  dedi. 

Mütekabiliyet yasasının ekonomiye yararına da dikkat çeken Barkın Pınar, “ 2012 yılında çıkan yasanın meyvelerini otomotiv sektörü olarak son bir yılda bizde toplamaya başladık. Nüfus olarak globalleşmemizi de sağlayacağını düşündüğüm yasanın etkileri akmasa da sadece damlıyor ancak önümüzdeki yıllarda otomotiv sektörüne ve diğer sektörlere dolaylı katkılarının gözle daha net görülür şekilde artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...