maritbet girişmaritbet
Mustafa Ilıcalı yola çıkacak sürücüleri uyardı

Mustafa Ilıcalı yola çıkacak sürücüleri uyardı

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, trafik kazalarının ülke ekonomisine maliyetini anlattı ve sürücülere uyarılarda bulundu.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü de olan Ilıcalı, yaptığı açıklamada bugün yolda olan ve Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu, trafik kazalarının ülke ekonomisine maliyeti ile ilgili bilgiler verdi.

Trafik güvenliğinin geliştirilmesi hususunda birçok çalışma yürüten Ilıcalı, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her 3 dakikada bir çocuk olmak üzere, saatte 158 kişinin, bir yılda da yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ilıcalı, bu kazaların tüm dünyadaki sosyo-ekonomik maliyetinin 518 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Türkiye'de geçen yıl 2016'da 413 bin 167 trafik kazası meydana geldiğini belirten Ilıcalı, 3 bin 493 kişinin olay yerinde, 3 bin 807 kişinin olaydan sonra hayatını kaybettiğini, 303 bin 812 kişinin de yaralandığını bildirdi.

"Kazaların yüzde 44'ü aşırı hızdan"

Ilıcalı, 2015'te Türkiye'de trafik kazalarında yaklaşık 29 milyar 300 milyon liralık maddi hasar meydana geldiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Araştırma ve istatistiki veriler, ülkemizde yapılan kazaların yüzde 98'inin insan kusurundan meydana geldiğini göstermektedir. İnsan kusurunda en önemli kısım sürücülere aittir. Sürücülerin yapmış olduğu hataların en başında ise aşırı hız gelmektedir ve aşırı hız, ölümlü/yaralanmalı kazaların başlıca nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. İstatistiklere göre, sürücü kaynaklı kazaların yüzde 44'e yakını aşırı hızdan, yüzde 15'i hatalı sollamadan, yüzde 2,8'i kırmızı ışık ihlalinden, yüzde 2,6'sı ise ters yönde araç kullanmaktan kaynaklanmaktadır."

Ilıcalı, Türkiye'de yalnızca 2015'te meydana gelen trafik kazalarında giden 29,3 milyar liranın ekonomi için ne kadar büyük bir yük olduğunu örnekleriyle ortaya koydu. 

Bu parayla Türkiye'nin son dönemdeki önemli projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 4 tane, Osmangazi Köprüsü'nden 13 tane, Avrasya Tüneli'nden de 7 tane yapılabileceğine dikkati çeken Ilıcalı, trafik kazalarının azaltılmasının; ölümlerin daha az olmasına ya da bitmesine neden olacağı kadar ekonomiye de katkı sağlayacağını dile getirdi.

"Trafik kurallarına harfiyen uyun"

Ilıcalı, anne ve babasını, yeğeni Acun Ilıcalı'nın anne ve babası olan ağabeyiyle yengesini ve kuzenini trafik kazalarında kaybettiğini; bu nedenle trafik kazaları konusunda çok hassas olduğunu anımsatarak, yolda olan ve yola çıkacak tüm sürücülerden trafik kurallarına harfiyen uymalarını istedi.

Sürücülere, "aşırı hız yapmamaları, emniyet kemerlerini mutlaka bağlamaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları" uyarısında da bulunan Ilıcalı, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!
  • 29.04.2022 14:16

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile Ramazan ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...