maritbet girişmaritbet
Mortgage zirvede, evler kapanın elinde kalıyor

Mortgage zirvede, evler kapanın elinde kalıyor

Miami’nin en önemli emlak danışmanlarından Emel Onur, ABD’deki konut piyasasını emlaktasondakika için mercek altına aldı.

ABD'de konut başlangıçları Nisan ve Mayıs aylarında yedi yılın en yüksek seviyesine çıkarak, sektörün yoğun dönem öncesi hızlandığını gösterdi. Florida'nın önde gelen emlak danışmanlığı şirketlerinden Lead Consulting Group'un CEO'su Emel Onur, ABD'deki konut piyasasını emlaktasondakika için değerlendirdi.

KONUT BAŞLANGIÇLARI ZİRVEDE

Nisan ayındaki hafif yavaşlamaya rağmen, Amerika'da emlak piyasasındaki toparlanmanın en önemli göstergelerinden olan yeni konut başlangıçları ve mortgage başvuruları son yedi yılın zirvelerine ulaştı. National Association of Realtors'un (ABD Ulusal Emlakçılar Birliği) 12 Haziran tarihli raporunda yeni ev almak için mortgage başvurularında geçen yıl Mayıs ayıyla kıyaslandığında bu yıl yüzde14.3 oranında artış gerçekleşmiş olduğu belirtiliyor.

Biz emlakçıların çok önem verdiği bir başka önemli gösterge de piyasaya çıkan bir evin kaç günde satıldığı. Yani tabiri caizse evler kapanın elin de kalıyor bugünlerde.  

PİYASA ÇOK HAREKETLENDİ

Bu gelişmeler sadece raporlarda ve istatistiklerdeki rakamlar olarak kalmıyor. Emlak piyasasındaki aktivitelerimizde bu hareketlenmeyi her gün hissediyoruz.  Aynı eve birden fazla teklifin yapıldığı ve hatta satıcının istediği fiyatların üzerinde teklifler verildiği günlere geri döndük.

Özellikle uluslararası alıcıların gözdesi olma özelliğini hiç kaybetmemiş olan Miami ve çevresinde bunu daha da çok hissediyoruz. Banka aracılığı ile icradan 450 bin dolara satışa çıkan bir ev için nakit teklifte bulunduk geçtiğimiz hafta. Ancak ev 1 hafta içinde 5 farklı teklif alarak 475 bin dolara satıldı. Miami piyasası tabiri caizse “hot” şehrin kendisi gibi.  

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

RAMS Park House Maslak’ta “Bahar Kampanyası”
  • 28.04.2026 14:46

RAMS Park House Maslak’ta “Bahar Kampanyası”

RAMS Park House Maslak’ta başlatılan “RAMS’ta Bahar Kampanyası”, %20 peşinat, 36 ...

Fuzul Topraktan'dan 60 ay vadeli kampanya
  • 27.04.2026 15:02

Fuzul Topraktan'dan 60 ay vadeli kampanya

Fuzul Holding iştiraklerinden Fuzul Topraktan, konut ediniminde avantajlı ödeme ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Expo Real altyapıyı odağına alıyor
  • 21.04.2026 14:06

Expo Real altyapıyı odağına alıyor

Expo Real, bu yıl itibarıyla kapsamını genişleterek altyapıyı ana gündem maddele ...

Bizim Evler 12’nin yapay zeka teknolojisiyle üretilen reklam filmi yayında
  • 17.04.2026 17:49

Bizim Evler 12’nin yapay zeka teknolojisiyle üretilen reklam filmi yayında

Bizim Evler 12’nin reklam filmi Fikirevim Reklam Ajansı imzasıyla, yapay zeka te ...

Mart'ta 35 bin 725 ilk el, 77 bin 642 ikinci el konut satışı gerçekleşti
  • 17.04.2026 10:17

Mart'ta 35 bin 725 ilk el, 77 bin 642 ikinci el konut satışı gerçekleşti

Mart ayında ülke genelinde toplam 113 bin 367 konut satışı gerçekleşti. ...