maritbet girişmaritbet
Mimarlık alanındaki en iyi projeler Archiprix’de yarıştı

Mimarlık alanındaki en iyi projeler Archiprix’de yarıştı

En prestijli mimarlık öğrenci yarışması Archiprix-TR’de rekor katılım gerçekleşti

Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 19 yıldan bu yana düzenlenen Archiprix-TR 2014'ün ödül töreni 5 Aralık Cuma günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ana sponsorluğunu Seranit Grup'a bağlı Serra Seramik'in yaptığı yarışmanın jürisinde ünlü mimar Benedetta Tagliabue de yer alıyor. 

Yapı malzemeleri sektörünün önde gelen şirketi Seranit Grup'un markalarından Serra Seramik ana sponsorluğunda bu yıl 19'uncusu düzenlenen Archiprix-TR 2014 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması'nın forum ve ödül töreni 5 Aralık 2014 Cuma günü 17:00-21:00 saatleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi'nde yapılacak. Tüm katılımcıların projelerinin sergileneceği alan 1-5 Aralık tarihleri arası ziyaret edilerek forum öncesi fikir edinme ve projeleri izleme imkanı verecek. 

Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 19 yıldan bu yana düzenlenen Archiprix-TR bu yıl 30 farklı üniversiteden toplam 163 proje başvurusu alarak daha önceki yarışmaların rekorunu kırdı. 

Jüri zorlanacak

Yarışma genç mimarların mesleğe ve mimarlık ortamının dinamizmine olan katkılarını ve farklı disiplinlerin mimarlık pratiğinin gelişimindeki etkisini vurgulamayı amaçlıyor. 2014 yılı Jürisi'nde, mimarlık ortamının farklı alanlarına katkılarıyla tanınan mimarlar Ömer Selçuk Baz, Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Atilla Kuzu, Ertuğ Uçar'ın yanı sıra uluslararası düzeyde ortaya koyduğu nitelikli mimari projelerle tanınan, bu yıl ünlü Pritzker Jürisi'ne seçilen ödüllü İtalyan Mimar Benedetta Tagliabue de yer alıyor.

Geçen yılın birincilik ödülünü alan Murat Aydınoğlu yedek üye olarak jüri değerlendirmelerine katkıda bulunurken, “Sürdürülebilirlik” ödülünün seçiminde Sürdürülebilirlik Danışmanı Ömer Moltay destek oluyor. Tüm jüri üyelerinin katılımı ile yapılacak forumun ardından sonuçların açıklanacağı akşamda ödüller sahiplerini bulacak. Katılımın rekor kırdığı bu yılki yarışmada jüri üyelerinin birbirinden ilginç 163 proje arasında seçim yapmakta zorlanmaları bekleniyor. 

Serra Özel Ödülü kapsamında bir yarışmacı ise uluslararası mimarlık ortamını yerinde görmek üzere “Hollanda Mimari Gezisi” kazanacak. 

Archiprix-TR 2014 Sergisi 1-5 Aralık tarihleri arasında, 08.30-17.30 saatlerinde Yapı-Endüstri Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.  

En prestijli yarışma

2015'te 20'incisi yapılacak olan Archiprix-TR Türkiye'nin en saygın mimarlık öğrencileri yarışması olarak mezuniyet projelerinin sergilendiği bir platform olarak nitelendiriliyor. 

Yarışmaların mimarlık eğitimindeki yerinin tartışılması ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla 1996'dan günümüze kadar düzenlenen yarışmada derece almış ve halen akademik ya da profesyonel mimarlık kariyerini başarıyla devam ettiren isimlerle özel söyleşiler de gerçekleştirilecek olan Archiprix-TR 2014, aynı zamanda tüm jüri üyeleri ile birlikte katılımcı öğrencileri ve mimarlık fakülteleri temsilcilerini etkileşimli ortam sağlayacak forum meydanında bir araya getirecek.

Mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak, yapıcı bir rekabet ortamı sunmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi amaçlayan Archiprix-TR kapsamında bu yıl Serra Özel Ödülü'nü kazanacak öğrenci, Archiprix yarışmalarını ilk düzenleyen ülke olan Hollanda'ya gerçekleştirilecek bir mimari geziye katılma şansı elde edecek.

Yarışmada birinci olan proje 5 bin TL, ikinci 3 bin 500 TL, üçüncü ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek. Her biri 2 bin TL değerinde üç ayrı mansiyonun verileceği yarışmada, sürdürülebilirlik ödülü ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan
  • 20.04.2022 14:18

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan

Mimarlık tarihinin en önemli isimlerinden olan Mimar Sinan, yüzyıllar sonra da a ...

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım
  • 07.03.2022 14:09

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım

IAIA, Şarjah BAE'de, minimal bir yaklaşımla bir villa tasarladı. İşte villadan d ...

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!
  • 04.03.2022 10:35

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!

Haziran ayında Rotterdam Mimarlık Ayı Festivali için hazırlıklara başlayan MVRDV ...

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!
  • 21.04.2021 11:12

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması, güneş panellerinin bina tasarımlarında ye ...

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller
  • 02.04.2021 10:25

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller

3 boyutlu görüntü üretim programı Lumion ile birçok alanda gerçekçi görseller el ...

İzmir’in tarihi apartmanlarına akademik bakış
  • 18.06.2020 08:45

İzmir’in tarihi apartmanlarına akademik bakış

Yaşar Üniversitesi bünyesinde hazırlanan çalışma, İzmir'de 1950-1980 yılları ara ...