maritbet girişmaritbet
'Milli gelir revizyonu 2016'da tamamlanacak'

'Milli gelir revizyonu 2016'da tamamlanacak'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, milli gelir hesabında yapılacak revizyonun 2016'da tamamlanacağını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, milli gelir hesabında yapılacak revizyona ilişkin, "Önümüzdeki süreçte yenilenen standartlarla hesaplarımızı revize edeceğiz. Bu çalışma 2015'te yetişmeyecek, 2016'dan itibaren bunu tamamlamış olacağız, milli gelirimizi de yeniden hesaplamış olacağız. İnanıyorum ki milli gelirimiz bugün göründüğünden daha yüksek" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Yılmaz, 2015-2019 döneminin reformlar ve hızlı dönüşüm için bir fırsat penceresi, altın kıymetinde yıllar olduğunu belirterek, bu dönemde de makro ekonomik istikrarı devam ettireceklerini bildirdi. 

Mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Yılmaz, para politikalarını da dünyadaki çalkantılar sonrasında büyümeye destek olacak şekilde devam ettireceklerini söyledi. 

Enflasyon ve faizleri 0-5 arasındaki banda çekmenin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, büyümeyi sağlamak, cari açığı azaltmak ve enflasyonu düşürmenin Orta Vadeli Plan'ın (OVP) temel 3 hedefi olduğunu söyledi. 
Yılmaz, OVP'deki enflasyon hedefine ilişkin soruya, "Dolardaki artışın enflasyon açısından bir miktar olumsuz etkileri olabilir ama petrol fiyatlarındaki düşüşün de ciddi anlamda olumlu yansımaları var. Dolayısıyla enflasyon hedefini rahatlıkla tutturabileceğimize inanıyoruz" yanıtını verdi.

"Biz hiç bir zaman popülist olmadık"

Bakan Yılmaz, 2023'te iddialı hedeflerinin olduğu, bu hedefleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da reformlarla gerçekleştireceklerini dile getirerek, "AK Parti'nin en önemli özelliklerinden biri değişimci olması. Biz bir taraftan muhafazakar bir partiyiz ama bu muhafazakarlık politikalar anlamında değil, bu yanlış anlaşılmamalı. Aile, temel bazı değerlerimiz, tarihi değerlerimiz anlamında tabii ki muhafazakarız ama bir taraftan da AK Parti gerçekten bazı anlamlarda 'devrimci' diyebileceğimiz ölçüde değişimci bir parti. Biz hiç bir zaman popülist olmadık.  Halkımızın ihtiyacı, beklentisi ne ise onu yapmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

"İnanıyorum ki milli gelirimiz daha yüksek"

Bir soru üzerine Türkiye İstatistik Kurumu'nun önemine dikkati çeken Yılmaz, kurumun devrim niteliğinde dönüşüm gerçekleştirdiğini anlattı.

Yılmaz, demokratik ülkelerin yönetimin hesap verdiği ülkeler olduğunu belirterek, sağlıklı istatistiklerin yönetimin hesap vermesi ve şeffaflık açısından önemine işaret etti.

Milli gelir hesaplaması için uzun süredir bir çalışmanın sürdürüldüğünü vurgulayan Yılmaz, Avrupa Ulusal ve Bölgesel Hesaplar Sistemi'ni (ESA-95) uyguladıklarını, bunun 2010 yılı versiyonunun çıktığını ve AB ülkelerinin o versiyona göre hesaplamalarını adapte ettiklerini anlattı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu
  • 04.04.2023 13:49

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreml ...

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"
  • 11.11.2020 17:42

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 9'uncu sırada!
  • 05.07.2021 10:46

Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 9'uncu sırada!

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Orta-uzun vadeli stratejilerimizi oluşt ...

L’unica‘dan yemek alanlarına tarz katacak tasarımlar
  • 17.05.2021 10:40

L’unica‘dan yemek alanlarına tarz katacak tasarımlar

İç mekânın konforunu açık havaya taşıyan L’unica, yeni Domino masa ve Stripe san ...