maritbet girişmaritbet
Milli Eğitim Bakanlığı matematiği kaldırım taşlarıyla anlatacak!

Milli Eğitim Bakanlığı matematiği kaldırım taşlarıyla anlatacak!

OECD, PİSA gibi eğitimin niteliğini ölçen raporlarda Türkiye’nin en sıkıntılı olduğu alanların başında gelen matematik dersi için Milli Eğitim Bakanlığı uzun zamandır sürdürdüğü çalışmalarla, matematiği daha ilgi çekici anlatmanın yollarını arıyor

 

OECD, PİSA gibi eğitimin niteliğini ölçen raporlarda Türkiye'nin en sıkıntılı olduğu alanların başında gelen matematik dersi için Milli Eğitim Bakanlığı uzun zamandır sürdürdüğü çalışmalarla, matematiği daha ilgi çekici anlatmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda ortaokullara konulan “Matematik uygulamaları” dersinde matematik günlük hayatla anlatılacak. Ortaokullar için konulan dersin amacı “Öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmektir” denildi. 
 
Müfredatta, dersin şu şekilde işlenmesi istendi:
 
- Derste öğrenciler doğrudan bir çözüm yoluna yöneltilmemeli ve çözümle ilgili kararları kendilerinin almasına fırsat verilmelidir.
 
- Öğrencilerin çözümünde yanlış yaklaşımlar gözlemlendiğinde, “Neden böyle düşünüyorsun, bu sonuca nasıl ulaştın?” gibi sorular sorulmalı ve öğrencilerin soruyu daha iyi anlayıp incelemelerini sağlamak için gerekirse şekil, grafik ya da şema çizimi ve materyal veya araç kullanımı teşvik edilmeli.
 
- Farklı düşünme ve çözüm yolları teşvik edilmeli, “Evet, doğru yapıyorsunuz” ya da “yanlış yoldasınız” gibi cümlelerden kaçınılmalı, “Yaklaşımınız mantıklı” denebilir.
 
Taş problemleri
 
Programda öğrencilere günlük yaşamla matematik öğretmeleri istenirken kaldırım örneği de verildi. Öğrencilerin belirleyecekleri bir sokağın uzunluğu, kaldırımın boyutu, hangi boyutta kaç bordür taşı döşeneceği gibi verileri hesaplanması programda istenecek. Öğrencilerden “Sokakta yapılacak çalışmada bordür taşlarını sokağın hangi bölgesine kaç tane bırakması gerekir”, “bir yerden bir yere bordürleri yeniden taşınmasını engellemeleri”, “fazla taş alınmamasını”, “trafiği aksatacak çalışma yapmamaları” gibi çok sayıda hesabı da yapmaları istenecek. Derste asıl hedef, hesaplamalar değil, “muhakeme” ve “akıl yürütme” olacak.
 
Kıvanç El / VATAN 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması
  • 03.10.2025 14:16

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 6 Ekim Dünya Konut Günü d ...

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor
  • 25.09.2025 15:12

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Suriye-Ürdün Ulaştırma ...