maritbet girişmaritbet
Merinos AKKM ve Kent Konseyi turizm profesyonellerine anlatıldı

Merinos AKKM ve Kent Konseyi turizm profesyonellerine anlatıldı

Bursa Skal Kulübü Derneği tarafından düzenlenen gecede turizm profesyonellerine kent konseyi yapısı ve Merinos AKKM çalışmaları hakkında bilgi verildi

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Bursa Skal Kulübü Derneği tarafından düzenlenen gecede turizm profesyonellerine kent konseyi yapısı ve Merinos AKKM'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Skal Kulübü Derneği'nin 29.kuruluş yıldönümü münasebetiyle Altın Ceylan'da düzenlenen geceye, Merinos AKKM Genel Koordinatörü ve BKK Başkanı Semih Pala konuşmacı olarak katıldı. Sunum eşliğinde kongre ve kültür merkezi hakkında turizm profesyonellerine bilgi veren Semih Pala, Merinos AKKM'nin belediye şirketi tarafından işletilen Türkiye'deki ilk ve tek kongre merkezi olduğunu hatırlattı. 2010 Haziran ayından bu yana oluşturdukları ‘Bursa Modeli' anlayışıyla birçok uluslararası ve ulusal programa ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yönetim anlayışıyla ve cesaretiyle ellerini taşın altına sokarak özel sektör mantığıyla Merinos AKKM'yi işlettiklerini belirten Pala, “Yıllık ortalama yüzde 80 doluluk oranıyla çalışan Merinos AKKM'de, yılda 302 kurum tarafından 700'e yakın faaliyet yapılıyor ve 500 bine yakın kişi hareketi oluyor. AIPC ve ICCA gibi dünya çapındaki kongre ve turizm kuruluşlarına üye oldu. TSE-İSO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi´ni aldı. Merinos AKKM artık şehrin sosyal ve kültürel merkezi oldu. Herkes, her kesim ve her kurum bu tesislerden istifade ediyor” dedi.

Merinos AKKM'de her gün en az 2-3 program yapıldığını ifade eden Pala, önemli programları başarıyla ağırladıklarını dile getirdi. Şehrin ve Merinos AKKM'nin daha iyi bilinmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıklarını belirten Pala, son olarak İstanbul'da düzenlenen ACE of MICE Uluslararası Kongre Fuarı'nda yer aldıklarını söyledi. Kongre merkezine gelen on binlerce insanın Bursa'nın otellerinde kaldığını, restoranlarında yemek yiyerek çarşısında alışveriş yaptığını anlatan Pala, “Merinos AKKM'yi şehrin ekonomisine katkı sağlar noktada tutuyoruz. Bir kongre pastasının sadece yüzde 10'u kongre merkezine kalıyor. Buna rağmen yüzde 90'lık paya sahipmiş gibi çalışıyoruz. Bursa son yıllarda yönünü turizme çevirdi. Çok yıldızlı oteller yapılıyor ve kongre merkezi çalıştırılıyor. Bursa'nın büyük bir salona ihtiyacı var. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehre 3 bin kişilik bir kongre salonu kazandıracağını açıkladı. Deniz otobüsü BUDO, deniz uçağı ve Helitaksi ile artık Bursa kolay ulaşılabilir şehir oldu. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlar da üzerine düşeni yapmalı. Ülkemize gelen turistlerin Bursa'yı seçmesi için çaba gösterilmeli. Uluslararası turizmin şehre gelmesi için Bursa'nın ve turizm aktörlerinin hazır olması gerekir. Uluslararası kongreler, Merinos AKKM'ye değil, Bursa'ya gelir. Bursa'nın uluslararası kongre getirecek kapasitede ve güçte olması gerekir” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi hakkında da katılımcılara bilgi veren Semih Pala, BKK'nin Bursa'nın yeni markası, Türkiye'nin de en büyük kent konseyi olduğunu söyledi. Kent konseyi bünyesinde toplantılar, eğitim çalışmaları, konferans, seminer, panel, sempozyum, kongre, konser, sergi, tiyatro gösterileri gibi geniş yelpazede birçok faaliyet yapıldığını anlatan Pala, “Seçimle işbaşına gelmiş yürütme kurulu, seçimle iş başına gelen 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce bireysel ve kurumsal katılımcıyla örnek çalışmalar yapıyoruz. Yılda 1500 etkinliğe imza atıyoruz. Katılımcılarının görüşleriyle ortaya çıkan konuları konuşturuyor, çıkan sonuçları rapor haline getirerek ilgili yerlere iletiyoruz” dedi.
Belediyenin olduğu her yerde kent konseyinin de bulunması gerektiğini dile getiren Pala, birçok şehre giderek kent konseyinin önemini anlattıklarını, gelen misafirlere de Bursa Kent Konseyi'nin yapısını gösterdiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sosyal konulara yatkın olması, Kent Konseyi'nin de Yerel Gündem 21 geleneğinden gelmesi sonucu başarı yakalandığını söyledi. ‘Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışıyla herkese ve her kesime hitap ettiklerine değinen Pala, BKK'nin her görüşe kendini ifade etme hakkı tanıdığını, farklı dünya görüşündeki insanların toplantılarda buluştuğunu, medenice konuşarak başkalarının fikirlerine saygı duyduğunu ifade etti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...