maritbet girişmaritbet
Mekanik tesisat sektörü deprem gerçeğini masaya yatırdı!

Mekanik tesisat sektörü deprem gerçeğini masaya yatırdı!

Yatırımcı, tasarımcı, yüklenici ve tedarikçileri bir araya getiren Four Essentials Mühendislik Toplantısı, Dekogroup ve Aldağ proje ortaklığıyla gerçekleştirildi. Mekanik tesisat ve inşaat alanında sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ‘Sürdürülebilirlik, Tasarruf ve Deprem Gerçeği’ konusu masaya yatırıldı.

Yatırımcı, tasarımcı, yüklenici ve tedarikçileri bir araya getiren Four Essentials Mühendislik Toplantısı, Dekogroup ve Aldağ proje ortaklığıyla gerçekleştirildi. Mekanik tesisat ve inşaat alanında sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla Çırağan Palace Kempinski’de 
düzenlenen toplantıda ‘Sürdürülebilirlik, Tasarruf ve Deprem Gerçeği’ konusu derinlemesine tartışıldı.

Yaklaşık 2 bin sektör profesyonelini bir araya getiren ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen mühendislik buluşması Four Essentials 2023, mekanik tesisat ve inşaat alanında sektörün önde gelen konuşmacılarının, sponsor firmaların bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi. İlk defa, Dekogroup tarafından 2018 yılında düzenlenen Four Essentials Mühendislik Toplantısı, mekanik tesisat sektörü paydaşlarından alınan geri dönüşlere bakıldığında zaman içerisinde ‘mühendislik buluşması markası’ haline geldi.

Sektördeki gelişmeler aktarıldı

Mekanik tesisat ve inşaat sektörünün dört bileşeni olan yatırımcı, tasarımcı, yüklenici ve tedarikçileri bir araya getirmek ve bu bileşenlerin iletişimini sağlamak amacıyla düzenlenen Four Essentials, teknik bir platform oluşturarak sektördeki son gelişmelerin ve alanında uzman konukların görüşlerinin aktarılmasına imkan tanıyor. Bu amaç doğrultusunda, etkinlik boyunca paneller, özel oturumlar düzenleniyor, sektörün lider firmalarının stantlarıyla ürün ve hizmetleri tanıtılıyor.

Aldağ, Wilo, Samsung, Xylem, Taytech ve önde gelen birçok firmanın sponsorluğuyla ve Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılışı 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Dekogroup Yönetim Kurulu Başkanı Evren Demirci ise sosyal faaliyetlerde bulunmak ve global bir mühendislik firması konumuna gelmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Mekanik projeleri hayata geçiriyor

Mekanik tesisat sektörüne katma değer oluşturan faaliyetleri hakkında bilgi veren Demirci şunları söyledi: “Taytech firması ile birlikte İngiltere’de Enerji Kazanım Ar-Ge Projesi’ni hayata geçirdik. Bu İngiltere Hükümeti’nin de dikkatini çekti. Deko UK firması adına çok umut vadeden yollar açıldı. İngiltere ve Türkiye’de BIM Platformu’nda 16 milyon m²’ye yakın mekanik projeyi tamamladık. Global mühendislik firması olma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.

Öte yandan sektöre yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Örneğin; Mechanic Dergisi’nin 112. sayısını yayımladık. Sektörün buluşma noktası olan Four Essentials Mühendislik Toplantısı’nı düzenledik. Diğer taraftan sosyal sorumluluk projelerine ve yardım kampanyalarına destek veriyoruz. Geçen yıl SMA hastası olan Pera’nın hayata tutunması için elimizden gelen desteği verdik. Pera iyileşme sürecinde, bundan dolayı çok mutluyuz. Bu yıl da SMA hastası Güneş’e destek veriyoruz. Sektör firmalarının da benzer sosyal sorumluluk faaliyetlerine duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.”

Four Essentials 2023, açılış konuşmasının ardından Dekogroup Yönetim Kurulu Başkanı Evren Demirci ve Aldağ İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu’nun söyleşisi ile devam etti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen organizasyonun artık sektörün bir değeri haline geldiğini belirten Rebii Dağoğlu, Four Essentials’ı sektöre kazandıran Evren Demirci’ye teşekkür etti.
Sunumlar ve panellerle devam eden Four Essentials Mühendislik Toplantısı, değerli akademisyen ve iş dünyası temsilcilerinin konuşmalarının ardından sona erdi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz