maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu, taşkın bölgesini inceledi

Mehmet Müezzinoğlu, taşkın bölgesini inceledi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Karaağaç Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi ve Karaağaç Köprüsü bittiğinde bu problemin çözüleceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, nehirlerin debisinin artması sonucu taşkının yaşandığı bölgeyi helikopterle inceledi.

Müezzinoğlu, 54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Kestanelik Kışlası'ndan bindiği Skorsky helikopterle taşkın bölgesini havadan gözlemledi.

Daha sonra Meriç Nehri'nin taşması sonucu kara ulaşımının kesildiği Karaağaç Mahallesi'ndeki kışlaya inen Müezzinoğlu, taşkın riskine karşı tahliye edilen ailelerin yerleştirildiği okulu ziyaret etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çocuklarla sohbet eden Müezzinoğlu, soğuk algınlığı şikayeti olan gençle ilgilenilmesi talimatını verdi.

Sokakları gezerek vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Müezzinoğlu, bir kahvehanede vatandaşlara seslendi.

Müezzinoğlu, suyun hem bereket bazen de felaket ve afet olabildiğini söyledi. Afetin, "ne mutlu ki" felaket boyutuna ulaşmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Meriç Nehri'nin kumunun temizlenmesi, by pass kanalı ve Çömlekköy barajlarının yapılacak olması önemli adımlar. Meriç Nehri'nin taşkın süreçlerine baktığımızda kayıtlı sistemde 2 bin 250'leri bulan debi artışını ilk kez yaşıyoruz. Pazartesi sabahından bu yana 2 binlerin üzerine yükselen debi artışını yaşadık. Karaağaç Mahallesi'nin en temel sorunu debi arttığı zaman şehirle ulaşımın bitmesi. En geç 4 - 5 ay içinde Karaağaç Köprüsü bittiğinde bu problem çözülmüş olacak."

"Meriç Nehri yatağı temizlenecek"

Müezzinoğlu, Meriç Nehri'nin yatağının temizlenmesiyle ilgili Yunanistan ve Türkiye arasında bir türlü protokol imzalanamadığını söyledi.

Acil olarak aralık ayındaki taşkın sürecinde, Meriç Nehri'nin Edirne'deki 12,5 kilometrelik yatağının temizlenmesi kararının alındığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Kumu da İstanbul'a nakledilecek. Kumun, Devlet Demir Yollarıyla transferinde ciddi bir maliyet olduğunu gördük. Bakanlar Kurulu'nda Devlet Demir Yolları'nın taşıma ücretini yüzde 50 indirilmesiyle ilgili görüşme yapıldı. Karar imzada. Pazartesi günü de imzadan çıkacak. Nehrin kum temizliği de sürekli yapılacak."

Müezzinoğlu, bölge için düşünülen kanal projesi çalışmalarının başlatıldığını, kanalın 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı. Kanalın, Edirne'nin uzun vadeli emniyeti için önemli olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Çömlekköy Barajı'nın ihalesi de bu yıl yapılacak. Biz artık Bulgaristan'ın, Yunanistan'ın ne dediğine bakmayacağız. Taşkının olmaması için hükümet olarak önemli adımlar attık" diye konuştu.

Eski Belediye Başkanının mahsur kalması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin taşkın altında kalan bir evden kurtarılmasının medeni kent Edirne'ye yakışmadığını söyledi.

Taşkın alanında imar olmaması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Kamuoyu olarak net tavır koymalıyız. Bu şehrin belediye başkanlığını yapmış bir başkanın taşkın alanındaki bir evden kurtarılıyor olması yakışan bir fotoğraf değil. Belediye başkanımızla da görüşerek taşkın alanındaki dönüşümü yapmamız lazım."
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!
  • 13.06.2017 12:28

Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş sağlığı ve güvenliği ha ...

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı
  • 14.05.2017 14:22

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘iş sağlığı ve güvenliği’ ...

'Milli seferberliğin ana başlığı iş sağlığı ve güvenliğidir'
  • 13.05.2017 14:24

'Milli seferberliğin ana başlığı iş sağlığı ve güvenliğidir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği H ...

1 ayda 5 bin istihdam sağlandı
  • 25.03.2017 13:24

1 ayda 5 bin istihdam sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Se ...

Bursa’da 4 asırlık hamam restore edildi
  • 17.03.2017 15:31

Bursa’da 4 asırlık hamam restore edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da yer alan Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı re ...

Eskişehir, Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı
  • 06.03.2017 13:14

Eskişehir, Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ...