maritbet girişmaritbet
Mega proje 3. Köprü'den güncel fotoğraf kareleri!

Mega proje 3. Köprü'den güncel fotoğraf kareleri!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmalar havadan ve denizden görüntüledi.

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar 24 saat devam ediyor.Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304,5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

havadan 3. köprü fotoğrafları

Betonarme tabliye dış kenarlarındaki yaya yollarının (walkway) yapımı devam ederken, Avrupa yakasında 19 adet ve Asya yakasında da 19 adet olmak üzere 38 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 40 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi. Geriye kalan 19 adet çelik tabliye segmentinin üretimi, halen Tuzla ve Altınova'daki tesislerde devam ediyor. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı.

KABLO BİLEZİKLERİNİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI

Ankraj bloğundaki betonarme imalatlar tamamlanırken, ana kablonun montaj işleri de devam ediyor. Kule semerleri ve dağıtım semerlerinin imalat ve montajları tamamlandı. Kediyolu (catwalk) yapımı ve kablo bileziklerinin üretimi tamamlandı ve şantiye sahasına nakledildi. Askı halatlarının montajına da yakında başlanacak. Kule üst bağlantı kirişi panellerinde montaj işleri ise Ferhat Demirbilek ve Serkan Ödemiş gibi formenlerin çalışmalarıyla devam ediyor.

havadan 3. köprü fotoğrafları

‘HEYECANLI İŞLERİ SEVDİĞİM İÇİN GELDİM'

Osmaniyeli Çelik Konstrüksiyon Montaj Formeni Ferhat Demirbilek, 300 metre yükseklikle çelik bir sepetin içinde mega projenin inşasında rol alıyor. Avrupa yakasında bulunan beton kulenin en üst kısmına yerleştirilen dev çelik konstrüksiyonları daha rahat kaynak yapılabilmesi için zımparayla kazıyan Demirbilek, heyecanlı işleri sevdiğini söyledi. Böylesine büyük bir projede çalışmanın kendisini çok heyecanlandırdığını aktaran Demirbilek, “Gerçekten burada Türkiye'nin geleceğini inşa ediyoruz. Türkiye için çok kritik bir yol burası. Kulenin 300 metre yükseğinde iki kuleyi birbirine bağlayan çelik konstrüksiyonu inşa ediyorum ve bunun için geldim buraya. Heyecanlı işleri sevdiğim için geldim, Osmaniye'den geldim" ifadelerini kullandı.

havadan 3. köprü fotoğrafları

‘KORELİ İŞÇİLERLE İLETİŞİMİ SAĞLIYORUZ'

Köprü şantiyesinde çalışan Türk ve Güney Koreli personel arasındaki ilişkiler ise dostluğa dönüşmüş durumda. Şantiyede Türk ve Güney Koreli personel arasında tercümanlık hizmeti de yapan Formen Serkan Ödemiş, "Koreli işçilerle Türk işçilerin iletişimini sağlamaya çalışıyoruz. Türkler Korelilere 'Korenin neresindensin' diye sorabiliyor. Koreliler de 'Söylesem bilecek misin?' moduna girebiliyor. Böyle durumlarda biz Kore'yi de bildiğimiz için yardımcı oluyoruz. Dokuz yıl Kore'de yaşadığımız için" diye konuştu.

havadan 3. köprü fotoğrafları

‘HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİNİ YAŞIYORUM'

Yüklenici firma Hyundai'nin Şantiye Mühendisi Teddy Hwang ise Türkçe konusunda kendisine güveniyor. Türkçe ifadelerle "Türkiye'de kalıp evlenmek istiyorum" diyen Hwang, "Köprüde çalışmaktan memnunum, hayatımdaki en mutlu günleri yaşıyorum" dedi. Tercüman Serkan Ödemiş aracılığıyla değerlendirmelerini sürdüren Hwang, 3. Köprünün ana şantiyesinde 200 Türk, 400 Güney Koreli personelin çalıştığını söyledi. Türk ve Güney Korelilerin tarihten gelen dostluğunu hatırlatan Hwang, "Ben Türkiye'de sınırsız yaşamak istiyorum, evlenmek gerekirse bir Türk kızıyla evlenebilirim" dedi. Hwang, rüzgarın çalışmalarını eskisi kadar etkilemediğini vurgulayarak, "Rüzgar yukarıda çalışırken sorun olabiliyor. Rüzgar kule ayaklarında bizi oldukça zorlamıştı. Çadırlar, brandalarla korunarak yapmıştık ama şimdi rüzgar bizi eskisi kadar etkilemiyor. Dünyadaki en iyi köprüyü inşa ediyoruz, en geniş asma köprüyü yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Temelden son tabliyeye 1915 Çanakkale Köprüsü
  • 15.11.2021 10:02

Temelden son tabliyeye 1915 Çanakkale Köprüsü

18 Mart 2018 tarihinde inşaatında denize inilen 1915 Çanakkale köprüsü, son tabl ...

1915 Çanakkale Köprüsü 318 metrelik kulesinden işte böyle görüntülendi!
  • 21.09.2021 16:56

1915 Çanakkale Köprüsü 318 metrelik kulesinden işte böyle görüntülendi!

Sabah saatlerinde Çanakkale'nin Lapseki içesinde bulunan Asya Ankraj Sahası'na g ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliye montajları tamamlanma aşamasına geldi
  • 20.09.2021 15:47

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliye montajları tamamlanma aşamasına geldi

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çana ...

1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde inşaat tüm hızıyla sürüyor!
  • 15.09.2021 14:14

1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde inşaat tüm hızıyla sürüyor!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915 Çanak ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!
  • 19.08.2021 16:39

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915  ...