maritbet girişmaritbet
Malatya Stadı'nda sona yaklaşıldı

Malatya Stadı'nda sona yaklaşıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından inşa edilen 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Stadı'nın yüzde 95'i tamamlandı

Malatya'nın meşhur yiyeceği kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı Malatya Stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde inşa ediliyor. Yüzde 95'i tamamlanan Malatya Stadı, Merkez Battalgazi ilçesinde, İnönü Üniversitesi yerleşkesi karşısında yer alıyor. 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yükseklikte bulunuyor.  

Stat yapım ihalesini ilk alan firmanın iflas etmesinin ardından bir süre bekleyen, daha sonra farkı bir firmaya ihale edilerek kaldığı yerden inşası süren stadın en kısa sürede tamamlanması için yoğun çalışmalar sürdürülüyor. 

Dış cephe kaplamalarının çoğu tamamlanan ve çimleri serilen 25 bin seyirci kapasiteli stadın yüzde 95'i bitti. 

Malatya'da futbolseverler için güzel bir ortam oluşturacak stadın iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renkler kullanıldı. Dış cephesinin üst kısmında turuncu bir bölüm bulunan stadyumun, koltukları da sarı, kırmızı, bej renklerine büründü.

Malatya Stadı

Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı.

Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, engelli ve refakatçi koltuğunun da bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 271'i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark olacak.

Tabandan ısıtmalı sahanın olacağı statta her katta engelliler için çok sayıda özel tuvaletler de yapılacak.  

Çevre illere de hizmet verecek 

Toplam 110 milyon liraya mal olan stadyum, son derece modern ve depreme dayanıklı inşa edildi.

Son derece sağlam temeller üzerine inşa edilen stadyumun uzun yıllar Malatya ve çevresindeki illere hizmet vermesi bekleniyor. 

Malatya Stadı

Stadyumun, sezon bitmeden hazır hale getirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yeni stadın tamamlanmasıyla, 50 yıllık, 10 bin 411 kişi kapasiteli, geçmişte Süper Lig'de mücadele eden Malatyaspor'un ev sahipliğinde Avrupa takımını ağırlayan ve Balkan Kupası'na sahne olan, kimi zaman sevinç kimi zaman da hüzünlerin yaşandığı Malatya İnönü Stadyumu da taraftarlara veda edecek.

"Dört gözle bekliyoruz"

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya-Elazığ kara yolunun 12. kilometresinde, İnönü Üniversitesi merkez yerleşkesi karşısında inşa edilen stadyumun büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Mevcut sahalarının zemininin futbol oynanamayacak durumda olması nedeniyle sahalarında oynamaları gereken Denizlispor ve Altınordu maçlarını İstanbul'daki Vodafone Arena'da oynadıklarını anımsatan Gündüz, yeni stadyumun bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Gündüz, saha ve seyircileri önünde oynamak istediklerini anlatarak, "Takımımız iyi bir hava yakaladı. Başarılı bir gidişatımız var. Yeni stadın tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz. Yeni Malatyaspor'un başarısı için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah takımımız yeni standında daha güzel başarılara imza atacak." dedi.

Statla ilgili bağlantı yolları, loca gibi bir takım eksikliklerin bulunduğunu aktaran Gündüz, bu konuları yetkililere ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...