maritbet girişmaritbet
Lüleburgaz Belediyesi'nden esnafa yüzde 80 kira indirimi

Lüleburgaz Belediyesi'nden esnafa yüzde 80 kira indirimi

Lüleburgaz Belediyesi, açık olup faaliyetlerinde kısmen ve büyük oranda azalma olan kiracılarının yardımına koştu.

Pandemi sürecinde kapalı oldukları süre boyunca kiracılarından kira bedeli almayan Lüleburgaz Belediyesi, açık olup faaliyetlerinde kısmen ve büyük oranda azalma olan kiracılarının yardımına koştu. Bu kapsamda belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlamalardan yoğun olarak etkilenen esnafa 80 oranında kira indirimi yaptı. Bunun yanı sıra faaliyetine devam eden ve pandemi sürecinden kısmi etkilenen Oto Galericiler Sitesi'ndeki kiracılara yüzde 40 indirim yaptı.  

Korona virüs salgını nedeniyle kapanan ya da faaliyetlerini geçici olarak durduran kiracılarından kira bedeli almayan Lüleburgaz Belediyesi, yine kendisine ait iş yerlerinde kiracı olarak bulunup, faaliyetlerine devam eden esnafa can suyu niteliğinde olacak karara imza attı. Bu kapsamda belediye, açık olduğu halde korona virüs salgının ekonomik olarak büyük oranda etkilediği belediyeye ait iş yerlerinde büyük oranda kira indirimi kararı aldı. Lüleburgaz Belediye Encümeni'nce onaylanan karar 15 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 tarihleri arasını kapsıyor. 


O esnafa yüzde 80 indirim

Lüleburgaz Belediyesi bu kapsamda Kapalı Pazar yeri ve Semt Merkezi'ndeki kiracıların sadece paket servise dönmesi, yiyecek-içecek servis imkanı olmadığı için büyük ekonomik darboğaza girmesi nedeniyle, buradaki esnafa yüzde 80 kira indirimi uyguladı. Kiracılar Haziran ayına kadar mevcut ödemelerinin yüzde 80 oranında altında bir kira ödemesi gerçekleştirecek.


Galericilere yüzde 40 indirim 

Öte yandan bir diğer kira indirimi de Lüleburgaz Oto Galericiler Sitesi'nde uygulandı. Her ne kadar otomobil satışları devam etse de, korona virüs salgını nedeniyle sektör olarak büyük bir durgunluk yaşayan söz konusu kiracılara da yüzde 40 indirim uygulanması yönünde karara varıldı. Bu karar da 15 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 tarihleri arasındaki kira ödemelerini kapsayacak. Tüm bunların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi Aralık ayında aldığı kararla pandemi nedeniyle tamamen kapanmak zorunda kalan kendisine ait iş yerlerinden kira almama kararını uygulamaya devam ediyor. 


Kapanan esnaftan o bedeller alınmıyor

Ayrıca Lüleburgaz Belediyesi, yine Aralık ayında aldığı karar doğrultusunda korona virüs nedeniyle kapanan iş yerlerinden de su bedeli, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti almamaya başlamıştı. Bu durumdan faydalanan esnafın Lüleburgaz Belediyesi'ne bizzat başvuru yaparak su aboneliklerini iptal etmeleri yeterli olmuştu. 
 

“Halkımızın yanındayız”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla halkımızın ve esnafımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu örnek karara imza atan encümen üyelerimize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayla bu zor günleri kısa süre içinde aşacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...