maritbet girişmaritbet
Lüks mücevherat mağazası karalama duvarına dönüştü

Lüks mücevherat mağazası karalama duvarına dönüştü

Van Cleef & Arpels'in amiral gemisi mağazası yeni tasarımıyla müşterilerini bekliyor.

Van Cleef & Arpels Mart ayında, yetenekli genç Parisli sanatçı Alexandre Benjamin Navet'i butiklerini dönüştürmesi için görevlendirdiğinde, dünya, aylarca kilitlenmeye ve dünya çapında perakende mağazalarının kapanmasına neden olacak büyük bir salgının ilk aşamalarıyla boğuşuyordu.

Şimdi, altı ay sonra, sanatsal işbirliğinin sonuçları nihayet mağazanın New York'taki Fifth Avenue amiral gemisinde tam olarak sergileniyor ve olumlu bir yeni başlangıca işaret ediyor.

Navet, mağazayı yeniden tasarlarken şunları hissettiğini söyledi: "Bu proje için niyetim, insanların dev bir eskiz defterine giriyor gibi hissetmesiydi. Bu tür bir kurulum, lüks bir mücevher butiğinde oldukça beklenmedik bir durumdur. Beklenmeyen, neşe ve duygu getirir."

Mağazanın müşterileri Ekim ayının sonunda Navet tarafından elle çizilmiş baskılar uygulanmış özel kilimler, perdelik kumaşlar, döşemeler, duvar kağıtları ve vazolar ile değiştirilmiş geleneksel Art Deco tarzı mobilyalar ve mimariyi mağazada görebilecekler.

Sanatçı, ilham almak için uzun zaman harcayarak Van Cleef ve Arpels arşivlerini incelemiş, Paris'teki tarihi Place Vendôme'un kurulduğundan beri çiçeklerin tarihinin Fransız Maison'da nasıl önemli bir rol oynadığını araştırmış. Ayrıca Louvre gibi müzelerde görülen Floransalı ve Fransız flora tasvirleri de incelediği kaynaklar olmuş.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Chakra hikayesinin başladığı yerde
  • 16.12.2025 16:28

Chakra hikayesinin başladığı yerde

2006 yılından bu yana şıklığı, doğallığı ve rafine yaşam anlayışını evlere taşıy ...

JYSK, Türkiye'deki 9'uncu mağazasını Aydın'da açıyor
  • 16.12.2025 10:28

JYSK, Türkiye'deki 9'uncu mağazasını Aydın'da açıyor

JYSK, kurulduğu günden itibaren misyon edindiği "herkes için harika bir İskandin ...

JYSK 7. mağazası ile yatırıma devam ediyor
  • 25.08.2025 11:18

JYSK 7. mağazası ile yatırıma devam ediyor

JYSK, Türkiye’deki 7’nci mağazasını doğrudan yatırımla Trump Alışveriş Merkezi’n ...

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı
  • 06.03.2025 14:27

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı

TOKİ, 33 ilde 454 iş yerini açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Luxera GYO'dan ticari ünitelerde cazip ödeme seçenekleri
  • 22.08.2024 11:25

Luxera GYO'dan ticari ünitelerde cazip ödeme seçenekleri

Luxera GYO, Luxera Nevbahar Life ve Luxera Bahçe Port'ta bulunan yüksek yatırım ...

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!
  • 05.04.2022 12:02

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!

Sıradışı dış mekan tasarımlarıyla dikkati çeken Heatherwick Studio'nun New York' ...