maritbet girişmaritbet
Körfez Köprüsü'ne ASELSAN imzası!

Körfez Köprüsü'ne ASELSAN imzası!

ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde Türkiye'nin en büyük gişelerinden birisini kurdu.

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

Savunma elektroniğinin hemen her alanında çözümler sunan ASELSAN, askeri projelerden elde edilen bilgi birikimi, yetenek ve nitelikli insan gücünü diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik sistem ihtiyaçları için de kullanıyor.

Şirket, bu kapsamda, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatını tamamladı.

ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini tesis etti. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı ise Aralık 2015'te tamamlanmıştı. 

Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Ayrıca sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebilecek.

Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

Sistemin önemli özelliklerinden biri de gelişmiş bir merkezi denetim ve muhasebe altyapısı sunması oluşturuyor. Sistem, gerçekleşen tüm geçişlerin elektronik olarak denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırıyor.

Projede bu aşamadan sonra, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir yoluna bağlayan Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi tesis edilecek.

Köprü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor.

Körfez geçiş süresi, otomobille mevcut yolu kullanarak 1 saat 20 dakika, feribotla 45-60 dakikayken, köprü sayesinde 6 dakikaya düşecek.

Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok
  • 06.04.2023 12:16

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok

ASELSAN tarafından geliştirilen milli İHA'ların elektro-optik keşif, gözetleme v ...

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi
  • 03.04.2023 14:22

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, Cumhurbaşkanlığı Sav ...

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor
  • 13.03.2023 15:56

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor

Türkiye, sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) ele ...

Samsun'da elektrikli otobüsler şehir içi yolcu taşımaya başladı
  • 13.09.2022 16:56

Samsun'da elektrikli otobüsler şehir içi yolcu taşımaya başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ASELSAN ve TEMSA iş birliğinde üretilen elektri ...

Samsun'da hizmet verecek elektrikli otobüslerin test süreci başladı
  • 29.07.2022 17:09

Samsun'da hizmet verecek elektrikli otobüslerin test süreci başladı

Samsun'da hizmet verecek olan ve pillerini ASELSAN'ın yapacağı yerli üretim elek ...