maritbet girişmaritbet
Komyapı yurt dışına açıldı!

Komyapı yurt dışına açıldı!

Endüstriyel yapılardan AVM'ye, otelden toplu konuta, turizm kompleksinden iş merkezine kadar birçok projeye imza atan Kom Yapı, 2013'te Afrika ve Ortadoğu ülkelerine açıldı

1990 yılında kurulan şirket, bugüne kadar toplamda 3 milyon m2'nin üzerinde inşaat alanını tamamlarken, kanalizasyon içme suyu, elektrik telefon hatları gibi altyapı projeleri de yaptı. 

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketler genellikle altyapı ya da üst yapı işlerine odaklanırlar. Her iki alana odaklanan şirket sayısı bir elin parmaklarını geçmez... 

1990 yılında Kombassan Holding'in inşaat alanındaki faaliyetlerini yürütmek amacıyla Konya'da kumlan Komyapı, alt ve üst yapı projeleri olmak üzere bugüne kadar birçok büyük projeyi gerçekleştirdi. 

Adalet Plaza Bugüne kadar endüstriyel yapılar, alışveriş merkezleri, otel, toplu konut, turizm kompleksi, iş merkezi gibi üst yapı kanalizasyon içme suyu, elektrik telefon hatları gibi alt yapı projelerini tamamlayan şirket, yurtiçi yurtdışı yeni projelere imza atmaya devam ediyor. 

Komyapı A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Asım Güney, Komyapı'nm kurulduğu 1990 yılından bu yana toplamda 3 milyon m2'nin üzerinde inşaat alanını tamamladığını söylüyor. 

Güney, şirketin Türkiye'nin birçok şehrinde İstanbul'dan Van'a, Antalya'dan Samsun'a kadar birçok proje gerçekleştirdiğini, bu yıl yurt dışına açılarak Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde önemli işler yaptığını belirtiyor. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi kentlerde projeler geliştirme planlan yapan şirkette taşeronlarla birlikte bin 270 kişi istihdam ediliyor. 

10 ayda tamamladı 

Sudan'ın başkenti Khartum'da ülkenin ilk ve en büyük alışveriş merkezini, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyadh'da yine büyük bir alışveriş merkezini 10 ayda tamamlayan şirket, Yemen'de köprülü kavşak inşaatlarını gerçekleştirerek müteahhitlik anlamında Konya'yı yurt dışına taşıyan firma oldu. 

Komyapı resmi taahhüt işleri ve kendisinin geliştirdiği özel konut projeleri ile toplamda 10 binin üzerinde konut üretti. 

Şirket, ürettiği konutların yanı sıra endüstriyel tesis inşaatlarında kağıt fabrikası, gıda fabrikaları, mermer fabrikaları, kireç fabrikası gibi birçok alanda uzun bir referans listesine sahip. 

Resmi taahhüt işlerinin içerisinde okullar, camiler, ticaret merkezleri, karakollar, kreşler ve kanalizasyon, içme suyu, asfalt yollar gibi altyapı işleri bulunuyor. 

Konya'daki ilk yüksek katlı bina olan Bera İş Merkezi'nin inşaatını, Konya'daki ilk AVM'yi yapan firma olan Komyapı, Konya'nın sembol yapılarından Mevlana Kültür Merkezi'ni 100 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak dikkat çekti. 

Bilim merkezi 

Sembol binaların yapımına devam eden Komyapı, Konya'da inşaatı süren Türkiye'nin ilk bilim merkezi inşasını 2013 yılı içerisinde teslim edecek. 

Kendi geliştirdikleri projelerde sosyal tesisleriyle beraber yapılan sitelerde yaşam alanları meydana getirmeyi hedeflediklerine işaret eden Güney, projelerini şöyle özetliyor: "2013 yılı sonu itibariyle inşaatı tamamlanacak olan Ikonia Projesi, kapalı yüzme havuzu, saunası, hamamı, spor merkezi, ticari alanları ve peyzaj çalışmalarıyla bölgenin en prestijli projesidir. Yine bu yıl yapımına başlanacak olan yeni projemiz konut ve ticari alanlardan oluşmakta içerisinde birçok sosyal tesisleri barındırmaktadır . Ağustos ayı içerisinde satışa çıkmayı hedeflemekteyiz." 

Kentsel dönüşüm yapıyor Kentsel dönüşüm çalışmaları ile de dikkat çeken Komyapı, Ankara'nın Keçiören Belediyesi'ne bağlı Yükseltepe mahallesinde bin 250 dairelik kentsel dönüşüm projesini bu ay içerisinde faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. 

Kentsel dönüşüm konusunda yeni projelerinin olduğunu belirten Güney, "Ankara ili, Keçiören belediyesine bağlı Yükseltepe mahallesinde bin 250 İkonia konutları dairelik kentsel dönüşüm projesi ile Konya İli Selçuklu ilçesi Sille bölgesindeki yaklaşık bin 200 dairelik projeye ise bu yıl içinde başlamayı planlıyoruz" diyor. 

Ayrıca Toplu Konut İdaresi'nden alınan İstanbul Kayabaşı'nda 456 konutluk TOKI projesinin yapımı devam ettiğine işaret eden Güney, yine Toplu Konut İdaresi'nden alınan Sivas'ta 900 daire ve Malatya'da 441 konut ile 2 adet iş merkezinin inşaatlarına bu yıl içinde başlanacağını söylüyor.

Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keçiören Vadikent Evleri'nden örnek dairesi
  • 14.12.2013 12:53

Keçiören Vadikent Evleri'nden örnek dairesi

Komyapı'nın Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği Vadikent E ...

Keçiören Vadikent Evleri'nden görseller
  • 14.12.2013 12:47

Keçiören Vadikent Evleri'nden görseller

Komyapı'nın Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği Vadikent E ...

Komyapı yeni projelere start verdi
  • 26.05.2015 13:14

Komyapı yeni projelere start verdi

Komyapı önemli projelere imza atarken, süresinden önce tamamladığı projeler ile ...

Ankara Keçiören Vadikent Konutları’nda 250 bin liraya
  • 17.11.2013 15:17

Ankara Keçiören Vadikent Konutları’nda 250 bin liraya

Komyapı tarafından hayata geçirilen Vadikent Konutları Ankara projesinde 3+1 ve ...

Komyapı Ankara’daki kentsel dönüşüm projesi Vadikent'in temelini attı!
  • 31.07.2013 15:59

Komyapı Ankara’daki kentsel dönüşüm projesi Vadikent'in temelini attı!

Komyapı, Ankara’da kentsel dönüşüm projesi olan Vadikent'in temellerini attı ...

Komyapı Ankara Keçiören’de 1600 konutluk projeye başlıyor!
  • 25.07.2013 09:25

Komyapı Ankara Keçiören’de 1600 konutluk projeye başlıyor!

Kombassan’ın inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketi Komyapı, Ankara’nın Keç ...