maritbet girişmaritbet
Keçiborlu Belediyesi, TOKİ’ye 481 dairelik proje hazırladı

Keçiborlu Belediyesi, TOKİ’ye 481 dairelik proje hazırladı

Isparta'da Keçiborlu Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında konut yenilenme projesi hazırladı.

Keçiborlu Belediyesi'nin tapulu malı olan kükürt sahası üzerinde TOKİ'ye kat karşılığı 481 dairelik proje hazırladı. Belediye, bu projeden elde edeceği 25 milyon TL ile ilçe merkezinde ada bazlı kentsel dönüşüm yapacak. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ilçe belediyesine yıllar önce kazandırılan eski kükürt fabrikası sahasında uygulanacak konut projesinin sıradan bir TOKİ çalışması olmadığının altını çizdi.

Belediyeye ait olan kükürt sahası üzerinde uygulanacak projenin mimari çalışmasının bizzat kendisi tarafından yaptırıldığını kaydeden Parlak, "TOKİ'de örneği yoktur. Biz mimari projeyi Belediye olarak üstlendik. Yaptığımız çalışma sonucunda kükürt sahası üzerinde Isparta evleri mimarisinde 488 konutluk bir proje oluşturduk. Projemiz çok beğenildi. Kendisine has, mahalle kültürünü yansıtan projemiz kabul gördü. Belediyemize TOKİ tarafından proje ödeneği gönderildi. Şimdi uygulama aşamasında arsamızı TOKİ'ye devrettik" dedi.

Keçiborlu'daki sıradan bir toki projesi değil 

Kükürt sahası üzerinde TOKİ'nin 481 adet Isparta evleri mimarisinde konut yapacağını anlatan Belediye Başkanı Parlak, "Burada kafamızda oluşturduğumuz büyük projenin startını veriyoruz. Keçiborlu Belediyesi tapulu arsası üzerinde 481 konut inşa edilecek. TOKİ buraları satışa sunacak. Kat karşılığı usulü olduğu için Belediyemiz için de ekonomik kazanç olacak. 25 milyon TL'ye yakın bir ekonomik kaynak oluşturuyoruz. Daha önemlisi gelecekte yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları için rezerv alanı oluşturuyoruz" dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...