maritbet girişmaritbet
Katar, Türk gayrimenkul sektörü için önemli bir fırsat!

Katar, Türk gayrimenkul sektörü için önemli bir fırsat!

Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında dünya lider olan Katar'ı, gayrimenkul ve inşaat sektörü için önemli bir pazar olarak göze çarpıyor.

Son yıllarda ekonominin direği haline gelen inşaat ve gayrimenkul sektörü yabancıya gayrimenkul satışı ve Türkiye'de yabancı yatırımı konusunda yavaşlamış durumda. Dünyada kişi başına düşen milli gelir sıralamasında lider olan Katar'la yeni ilişkiler kurarak, büyük fırsatların kapısını aralayabiliriz.

Fransa'dan sonra Katar'a gidiyoruz

Körfez ülkelerindeki yatırımcıların Türkiye'ye ilgi duyduğu tartışmasız bir gerçek. Avrupa'yla son dönemde yaşadıklarımız, onlara bu konuda vites küçülttürmüş olabilir. Bu, bizi yıldırmamalı. Son olarak mart ayında gittiğimiz MIPIM fuarı bunun için bir örnek oldu.

İstanbul Ticaret Odası güzel bir çadır hazırlamış, içerisine de dev projelerin maketlerini koymuş. 2016'daki çadırdan çok daha iyi bir çadırdı. Tabi Türk ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıllara göre düşük kalsa da olumlu görüşmelerin yapıldığını biliyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin fuara gelmesi ve iki gün boyunca oradaki etkinliklere katılmış olması da Türkiye adına önemli bir hamle oldu. Sırada Expo Turkey by Qatar organizasyonu var.

Sadece Türklere özel düzenlenen bir fuar ve Katar'da. Katar'ı biraz inceleme şansı buldum, bizim için muhteşem bir fırsat.

Kişi başına düşen gelirde dünya lideri

Katar'ın başlıca ticaret ortakları Japonya, Güney Kore, ABD ve Çin. Burada Türkiye'nin olmaması için bir neden yok. Nüfusu 2,5 milyon civarı olan bir ülkeden bahsediyoruz ki bu kadar az nüfusa Gayri Safi Yurt İçi Hasıla 213 milyar dolar seviyesinde. Kişi başına düşen milli gelirleri ise 2016 verilerine göre 129 bin 726 dolar. Katar bu alanda dünya lider konumunda. Listenin dördüncü sırasında 71 bin 263 dolarla Kuveyt var. Burada Katar'la olan ilişkilerimiz çok önemli.

Expo kilit rol oynayacak

Expo Turkey by Qatar'da burada kilit rol oynayacak. Türkiye'nin yabancılara gayrimenkul satışı için bu dönemde Körfez ülkelerine çok daha fazla ağırlık vermesi gerekiyor. Kişi başında düşen milli gelir alanında lider Katar'la ilişkileri sıcak tutmamız bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Nitekim Katarlı Mazaya'nın da Türkiye'de Ritim İstanbul projesinin sahibi olduğunu biliyoruz. Nitekim İstanbul'un en lüks konut projelerinden birisi olan Sea Pearl'de de Katar menşeili Katari Diar'ın ortaklığı olduğu Kat Gayrimenkul yer alıyor.

Burada Katarlılara konut satışından daha çok ortaklık için görüşmeler yapılabilir. Zaten Katarlı bir firma Türkiye'de yatırım yaparsa, otomatik olarak o ülkedeki konut alıcılarını da Türkiye'ye çekmiş oluyor.

Özellikle son dönemde hükümetin yabancı yatırımcılara ve konut alıcılarına sunduğu fırsatlar, onlar için büyük bir avantaj. Burada en kritik nokta 1 milyon dolarlık yatırımla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının yabancılara verilmesi. Bunun Katar'daki Expo Fuarı'nda çok iyi anlatılması gerekiyor.

Dünya Kupası inşaat sektörünü hareketlendirdi

2022 Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olması, ülkedeki inşaat piyasasını da hızlandırdı. Yeni stadyumların birbiri ardına inşa edilmesi bu noktada büyük rol oynuyor. Dünya müteahhitlik sıralamasında liderliği zorlayan ülkemiz için Katar, yine önemli bir pazar olarak gözüküyor.

Expo Turkey by Qatar sonrasında oradaki yatırımcılar Türkiye'ye davet edilmeli ve ekonominin dinamizmi gerçek anlamda gösterilmeli. Katar, Türkiye için önemli bir seçenek, iyi değerlendirilmeli.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 20:51

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi

Emlaktasondakika.com ekibi, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı yerinde takip etti. Ge ...

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:53

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Katar da bu yıl ikincisi düzenlenen ...

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!
  • 19.01.2018 19:52

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!

Bu yıl 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qat ...

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:52

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Expo Turkey by Qa ...

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'
  • 18.01.2018 21:48

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer Expo Turkey by Qatar'da düzenlediğimiz Emla ...

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi
  • 18.01.2018 21:44

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi

Seha Yapı Kalite ve İş Kontrol Müdürü Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye'de hayata geç ...