Karşıyaka’da kentsel dönüşüm ormanı kurulacak

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm ormanı kurulacak

Karşıyaka'daki yeşil alan oranını artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, inşaat firmalarının desteği ile proje başlatacak.

İnşaat firmaları, yaptıkları her yeni daire başına en az iki zeytin fidanı bağışlayacak ve belediye tarafından bu fidanlarla Mustafa Kemal Mahallesinde 'Kentsel Dönüşüm Ormanı' kurulacak.
Karşıyaka'daki yeşil alan oranını artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının desteği ile yeni bir proje başlatacak. İnşaat firmaları, yaptıkları her yeni daire başına en az iki zeytin fidanı bağışlayacak ve belediye tarafından bu fidanlarla Mustafa Kemal Mahallesinde

‘Kentsel Dönüşüm Ormanı' kurulacak

Son 4 yılda; Karşıyaka'da evlenen her çift için bir fidan dikerek iki ayrı Mutluluk Ormanı oluşturan ve yeni yapılan apartmanlarda her 25 metrekarelik alan için bir ağaç dikme zorunluluğu getiren Karşıyaka Belediyesi, ‘Daha Yeşil Bir Karşıyaka' parolasıyla yeni bir projenin de temelini attı. İlçe genelinde faaliyet yürüten inşaat firmaları ile yapılacak olan protokol kapsamında, her müteahhit, yeni yaptığı her daire başına belediyeye iki zeytin ağacı bağışlayacak.

100 dönümlük alan

Toplanacak fidanlar Karşıyaka Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Mustafa Kemal Mahallesindeki 100 dönümlük alana dikilecek. Kentsel Dönüşüm Ormanı'nda yetişecek zeytinler de Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi tarafından toplanıp işlenerek, üretime dönüştürülecek.

Örnek olacak

Karşıyakalı inşaat firmaları ile iftar yemeğinde buluşarak projenin müjdesini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Daha güzel ve daha yeşil bir Karşıyaka'yı hep birlikte oluşturmalıyız. Yine Karşıyaka'dan tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi başlatacağız. İnanıyorum ki Kentsel Dönüşüm Ormanı projemize duyarlılık göstereceksiniz. Zeytin barışın, dostluğun, sevginin sembolüdür. Biz buradan Türkiye'ye güzel bir mesaj vereceğiz ve ileride çocuklarımıza gururla anlatacağız” dedi. İftara Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin, yönetim kurulu üyeleri ve iki yüze yakın inşaat firması sahibi katıldı. İnşaat firmaları Başkan Akpınar'ın önerisini memnuniyetle karşıladıklarını ve destek vereceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...