maritbet girişmaritbet
Kars’a rakip rota çıktı!

Kars’a rakip rota çıktı!

Doğu Ekspresi'yle Kars'a akın eden gençler 2 aylık biletleri tüketince sosyal medyanın yeni gözdesi Van Gölü Ekspresi oldu.

Bu yıl kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi, Doğu Ekspresi'yle Kars yolculuğu oldu. Tam bir turizm atağına dönüşen Doğu Ekspresi çılgınlığı, bu hatta 2 aylık seferlerin tamamen dolmasını sağladı.

SEFERLERİN ARTIRILMASINI İSTEDİLER

Kars'ın ardından gençler şimdi de yüzlerini Van Gölü Ekspresi'ne çevirdi. Sosyal medyadan Van yolculuğu için yapılan çağrılar, hızla büyüdü. Haftada 2 gün yapılan seferlerin artırılmasını isteyen gençler, sosyal medya hesaplarından "Pek yakında Van etkinliğinde 12 bin gençle oradayız" dedi.

VALİDEN DESTEK İSTEDİLER

Kampanyalar sürerken İnterrail Türkiye ismi altında bir araya gelen bir grup genç, internet üzerinden ulaştıkları Van Valisi Murat Zorluoğlu, Yüzüncü Yıl ÜniversitesiRektörü Peyami Battal ve kentteki STK'lardan da yapacakları çıkarma konusunda destek istedi.

"Van'da eğitime yardım" ve "Sağlıklı gelecek" adıyla videolar çeken gençler çeşitli ülkelerden de katılım olması için çaba sarf ediyor.

GEZECEK YER ÇOK FAZLA

Vanlı turizmciler de kampanyadan memnun. Turizmciler, gençleri tren yolculuğu sonrası ne beklediğini şöyle sıraladı: "Kar gezilerinde Çıldır Gölü'nde balık avlayan, Sarıkamış'ı ve Ani Harabeleri'ni gezen, Kars mutfağını tadan gençler Van'da da birçok güzellikle karşılaşacak.
Van Gölü, Kalesi, Akdamar Adası, kedisi, kahvaltısı, kayak merkezi gibi birçok değeri görebilecek olan gençler, Keledoş gibi yöresel yemekleri de tadabilecek. Ayrıca "deniz" de görmüş olacaklar."

"SAMİMİ VE MİSAFİRPERVER KARŞILANDIK"

Van Gölü Ekspresi'yle geçen hafta yolculuk yapan Kübra Teber, "Bundan 2 yıl önce, bir gezi rotamızın sonunu Kars'ta bitirip Doğu Ekspresi'yle dönüş yoluna geçmiştik. Oldukça keyifliydi. Van Gölü Ekspresi'yle aynı tadı yakalayabileceğimizi düşündük. Biletleri aldıktan 2 hafta sonra İnterrail Türkiye Grubu bir açıklama yaptı. Vanrail yapmaya karar vermişlerdi...

Doğu Ekspresi'ndeki yoğunluğun bir benzeri bu sefer de Van Gölü Ekspresi'nde oluştu diye düşünüyorum. Van'a gelince oldukça samimi ve anlatıldığı gibi misafirperver karşılandık. Çok güzel insanlarla tanıştık. Bir sürü anıyla geri döndük" dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu Ekspresi, 6 ayda 215 bin yolcuyu ağırladı
  • 22.07.2022 16:22

Doğu Ekspresi, 6 ayda 215 bin yolcuyu ağırladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotala ...

Doğu Ekspresi, uygun bilet fiyatları nedeniyle büyük ilgi gördü
  • 30.04.2022 10:38

Doğu Ekspresi, uygun bilet fiyatları nedeniyle büyük ilgi gördü

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotala ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlere başladı!
  • 18.12.2021 09:39

Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlere başladı!

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ara verilen sefer ...