maritbet girişmaritbet
KARDEMİR'den Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı!

KARDEMİR'den Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı!

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, fabrikanın, 87 yıllık tarihinde Türkiye'nin sosyo-ekonomik tarihinin her aşamasına tanıklık ettiğini, uzun soluklu değişimi yaşadığını ve ekonomik kalkınmaya sürekli katkı sunduğunu bildirdi.

Şirketin yayımladığı 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nda görüşlerine yer verilen Demir, üyesi oldukları küresel demir çelik sektörünün hızlanan bir değişim içinde olduğunu belirtti.

Bu değişimi tetikleyen konuların, iklim krizi ve günlük hayatta sıkça görülmeye başlanan yıkıcı etkilerinin yanı sıra gelişen teknoloji ve dijitalleşme, makroekonomik dalgalanmalar, jeopolitik gelişmeler ve tüm bunların bir sonucu olarak şekillenen ülke ve müşteri beklentileri olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Bu faktörlerin arasında değindiğimiz iklim krizi ve bağlantılı Paris İklim Anlaşması'nın küresel sıcaklıktaki artışın mümkünse 1,5 santigrat derece ile sınırlanması hedefi, küresel sera gazı emisyonlarında hatırı sayılır bir payı bulunan sektörümüz için bir alarm zili çalmış, sıfır karbon hedefine yolculuğu mümkün kılacak çalışmalar dünyanın her yerinde yoğunlaşmıştır. Asırlık bir çizgide geleceğe ilerleyen KARDEMİR, namı diğer 'fabrikalar kuran fabrika', 87 yıllık kurumsal tarihinde Türkiye'nin sosyo-ekonomik tarihinin her aşamasına tanıklık etmiş, uzun soluklu değişimi yaşamış ve ekonomik kalkınmaya sürekli katkı sunmuştur."

Demir, yenilikçi çözümler bulmak adına müşterilerle farklı sektörlerden temsilcilerle üniversitelerdeki akademisyenlerle ve tüm paydaşlarla güçlü ortaklıklar kurmanın önemine inandıklarını vurgulayarak, "Sahip olunan köklü geçmiş ve 7 kurumsal değerimizde ifade bulan odaklar, yeni normale ilerlerken ihtiyaç duyduğumuz sağlam genetik altyapıyı ve bilgi birikimini bize sunmaktadır. Değerlerimiz arasında yer alan etkin kaynak kullanımı ile sürdürülebilir büyüme bu alanda oynadığımız rolü ve kılavuzluk görevimizi işaret etmektedir." ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz