maritbet girişmaritbet
Karabük'te hem temel atıldı hem de kutlama yapıldı!

Karabük'te hem temel atıldı hem de kutlama yapıldı!

Karabük’te KARDEMİR Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleşirken, Karabük’ün kuruluş yıl dönümü de kutlandı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Ercüment Ünal, "Türkiye, bugün dünyanın en büyük 8. ülkesi ise bu, çeliğin doğduğu bu kent sayesinde olmuştur. Burada yetişen beyinler, buranın yetiştirdiği nitelikli kadrolar ülkemizin dört bir yanına dağılmış, Türkiye'yi çelik sektöründe söz sahibi yapmıştır." dedi. 
KARDEMİR'in temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 80. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, KARDEMİR Anadolu İmam Hatip Lisesi temel atma töreni düzenlendi. 

Törene, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Ünal, burada yaptığı konuşmada, 2016 yılında dünyada 1 milyar 628 milyon, Türkiye'de 33,5 milyon, KARDEMİR'de ise 2 milyon 172 bin ton ham çelik üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. 

Üretim anlamında Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük 8. ülkesi konumunda olduğunu belirten Ünal, "Türkiye, bugün dünyanın en büyük 8. ülkesi ise bu, çeliğin doğduğu bu kent sayesinde olmuştur. Burada yetişen beyinler, buranın yetiştirdiği nitelikli kadrolar ülkemizin dört bir yanına dağılmış, Türkiye'yi çelik sektöründe söz sahibi yapmıştır. KARDEMİR'deki bu büyüme esasen 2002 yılından itibaren başlayan ve bugüne kadar devam eden yatırımların bir sonucudur. 2002'den bu yana 3 milyar 127 milyon lira yatırım yapılmıştır. Bu yatırımlar sadece kapasite artışına yönelik değildir. 2002 yılına kadar sadece inşaat çeliği ve belirli ölçekte yapısal çelik üretebilen KARDEMİR, katma değeri yüksek ürün üretimine yönelik yatırımları ile ürün yelpazesini genişletmiş, bazı kalemlerde Türkiye'nin tek üreticisi konumuna ulaşmıştır." diye konuştu.

"Hayati öneme sahip bir şirkettir"

Türkiye'nin tek ray, tek ağır profil, 5,5 milimetre çaptan 55 milimetre çapa kadar kangal üretimi yapabilen tek üreticisi olduklarını anlatan Ünal, "Halen montaj çalışmaları süren demiryolu teker fabrikası ile Türkiye'nin bu stratejik ürününde de tek üretici olacaktır. KARDEMİR, ülkemizde yerli cevherin en büyük tüketicisi konumundadır. Zonguldak TTK tarafından üretilmekte olan koklaşabilir kömürün hemen hemen tamamını satın alan bir şirkettir. TCDD'nin toplam taşıma kapasitesinin yaklaşık yüzde 26'sını tek başına kullanan bir büyüklüğe sahibiz. Bu açıdan bakıldığında KARDEMİR sadece Karabük için değil, bu saydığımız iller ve kuruluşlar için de hayati öneme sahip bir şirkettir." değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmasında yatırımlara ve sosyal projelere de değinen Ünal, "2010-2016 arasında şirketimize alınan yeni personel sayısı 2 bin 222 olmuştur. Bu rakama, 2017 yılında alınan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'İstihdam Seferberliği' kapsamında alınacak olan yüzde 10 ilave istihdam dahil değildir. 2002- 2016 döneminde Sosyal sorumluluk kapsamında yapılan harcama ve bağışlar toplamı yaklaşık 44 Milyon lira olmuştur. Bu rakama KARDEMİR Karabükspor desteklerimiz dahil değildir." ifadelerini kullandı. 
Ünal, yaklaşık 20 milyon liralık bir bütçe öngördükleri KARDEMİR Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımıyla ilgili de bilgi verdi. 

Daha sonra protokol üyeleri, okulun temeline ilk harcı törenle attı.

Etkinlikler kapsamında Karabük'te bulunan ortaokullar arası genel kültür bilgi yarışmasının finali de yapıldı. Bu yıl ilki gerçekleşen yarışmanın birincisi olan Çelik-İş Ortaokulu'na ödülü, Şahin ve Aktaş birlikte verdi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BMW'nin Macaristan'daki fabrikasını KARÇEL yapacak!
  • 06.01.2023 09:25

BMW'nin Macaristan'daki fabrikasını KARÇEL yapacak!

KARDEMİR'in, bağlı kuruluşu KARÇEL BMW'nin Macaristan'da yapacağı fabrika yatırı ...

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi
  • 06.05.2022 16:28

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safra ...

KARDEMİR'den 3. çeyrekte yaklaşık 2,14 milyar lira net kar!
  • 04.11.2021 09:52

KARDEMİR'den 3. çeyrekte yaklaşık 2,14 milyar lira net kar!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), bu yılın 3'üncü çeyreğinde yaklaş ...

KARDEMİR'den satış duyurusu
  • 24.09.2021 17:20

KARDEMİR'den satış duyurusu

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), inşaat demiri, kütük, profil, kan ...

Safranbolu'nun tarihi konakları salgın sürecinde nefes oldu
  • 06.01.2021 11:52

Safranbolu'nun tarihi konakları salgın sürecinde nefes oldu

Karabük'ün, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi yapılarıyla ünlü Saf ...

Kardemir kârlılıkta tarihinin rekorunu kırdı
  • 07.05.2021 11:49

Kardemir kârlılıkta tarihinin rekorunu kırdı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir), 2021'de tarihinin en yüksek ilk ç ...