Kapalıçarşı, yapılacak çalışmalar ile yenilenecek

Kapalıçarşı, yapılacak çalışmalar ile yenilenecek

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katıldığı törenle “Kapalıçarşı’nın Beden Duvarlarının ve Sokaklarının Düzenlenmesine İlişkin” protokol imzalandı.

“Kapalıçarşı Yenileme Alanı Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Sınırında Kalan Kısımda Beden Duvarlarının ve Sokaklarının Düzenlenmesine İlişkin” protokol imza törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş katıldı. Vali Yerlikaya, protokol imza töreninde restorasyon çalışmalarının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Tören, Kurtulmuş'un Vali Yerlikaya ve Belediye Başkanı Turan'a hediye takdimi ile tamamlandı.

Kapalıçarşı'da 65 bin metrekarelik bir alanda yapılacak restorasyon çalışmaları ile yapıların taşıyıcı ayakları, çarşının zarar gören duvarları, sokak kaplamaları, kalem işleri, elektrik ve aydınlatma tesisatı yenilenecek; sokak cepheleri boyanacak. İmzalanan protokole göre; ihale bedelinin ilk yıl 10 milyon TL, 2. yıl 12 Milyon 500 bin TL olmak üzere toplam 22 Milyon 500 bin TL, kısmı ve yıllara sari fiyat artışı olması durumunda ise 5 Milyon TL'i aşmayacak şekilde fiyat farkı valilik tarafından karşılanacak. Ödemeler hak ediş bazlı yapılacak olup mali denetimi belediye ile iş birliği halinde yapılacak.

İhale bedelinin 2 milyon 500 bin TL kısmı belediye tarafından karşılanacak. 5366 sayılı Kanun ve ihale mevzuatı kapsamında; işin ihalesi, uygulama kapsamında karşılaşılan sorunların giderilmesi için işin takibi, işin kontrollüğü ve işin her aşamasında metraja uygun hak edişlerin çıkarılması çalışmalarını yapacak.

İhale bedelinin 40 milyon TL kısmı yıllık en az 20 milyon TL olmak kaydıyla ödenek sağlanması ve bu konudaki ödemelerin takip edilmesi yönetimin yükümlülüğüne alındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde güçlendirme ve konservasyon çalışmaları başlıyor
  • 11.09.2026 10:24

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde güçlendirme ve konservasyon çalışmaları başlıyor

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde yürütülen Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Çorum Meydanı'nda tarihi doku ortaya çıkarıldı
  • 24.08.2026 12:55

Çorum Meydanı'nda tarihi doku ortaya çıkarıldı

‘Tarihi Kent Meydanı Projesi’ ile Çorum’da tarihi doku gün yüzüne çıkarıldı. Mey ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...