maritbet girişmaritbet
Kapadokya'nın balonları yörenin tanıtım yüzü oldu!

Kapadokya'nın balonları yörenin tanıtım yüzü oldu!

Kapadokya'nın tanıtılmasının bölgeye gelen turist sayısını artıracağını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, yurt dışı tanıtımlarında Kapadokya'nın da yer almasının bölgeye gelen turist sayısını artırdığına dikkati çekti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, sosyal paylaşım ortamlarında görsel malzemenin yoğun kullanılması sebebiyle, balon sektörünün Kapadokya bölgesine duyulan ilginin artmasının ana sebeplerinden biri olduğunu belirterek, "Balon uçuşu Kapadokya ile özleşmiş ve 'balon' denildiğinde Kapadokya akla gelir olmuştur" dedi.

Sak, Peri Bacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve balon turlarıyla Kapadokya'nın Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu söyledi.
 
Kapadokya'nın tanıtılmasının bölgeye gelen turist sayısını artıracağını belirten Sak, yurt dışı tanıtımlarında Kapadokya'nın da yer almasının bölgeye gelen turist sayısını artırdığına dikkati çekti.
 
Kapadokya'nın henüz bir destinasyonunun bulunmadığına işaret eden Sak, "Kapadokya'nın henüz bir destinasyonu olmadığı için bilinirliğinin yurt dışında yapılacak tanıtımla artırılması gerekiyor. Türkiye'ye seyahat planlayan bir kişi, Kapadokya'nın varlığı ve farklı turizm cazibesine sahip olduğunu önceden bilirse, Türkiye programına Kapadokya'yı da ekleyecektir. Bu da Kapadokya'nın tanıtımı ile olacaktır" diye konuştu.
 
Balon turlarının Kapadokya ile özdeşleştiğini vurgulayan Sak, sıcak hava balonu ile uçmanın Kapadokya ile bütünleşmesinin büyüleyici bir atmosfer oluşturduğunu anlattı.
 
"Balon uçuşu Kapadokya ile özleşmiş ve 'balon' denildiğinde Kapadokya akla gelir olmuştur" diyen Sak, şöyle devam etti:
"Şu anda 15'in üzerindeki balon firması Kapadokya'da istihdama katkıda bulunurken, bölgenin tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım ortamlarında görsel malzemenin yoğun kullanılması sebebiyle, belki de balon sektörü Kapadokya bölgesine duyulan ilginin son yıllarda artmasının ana sebeplerinden biri olmuştur."
Bölgeye gelen turist sayısında önceki yıllara göre artış olduğunu anlatan Sak, son yıllarda Amerikalı'ların bölgeye ilgisinin arttığını, Brezilyalı, Hintli ve Uzakdoğulu misafirlerin de bölgeyi tercih ettiğini vurguladı.
 
Kapadokya, Amerika'da büyük ilgi gördü
 
Cappadocia Voyager Balloons Müdürü Mehmet Halis Aydoğan ise Kapadokya'yı Japonya ve Brezilya'nın ardından Amerika, Hollanda ve İspanya'da da tanıttıklarını söyledi.
 
Aydoğan, "Anatolian Panorama" dergisi işbirliği ile her fuar için farklı dilde tanıtım dergisi hazırladıklarını, yayınların fuarlarda büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.
 
Amerika'daki iki fuarda Kapadokya'yı tanıttıklarını vurgulayan Aydoğan, şöyle devam etti:
 
"Ocak ayında Los Angeles ve New York kentlerinde düzenlenen iki fuara katıldık. Destination Capodacia stantlarında Kapadokya'yı tanıttık. Amerikalıların Kapadokya'ya ilgisi her geçen yıl artıyor. Peri Bacaları ve vadilerin balonla bütünleşmesi Amerikalılar'da hayranlık uyandırıyor. Balon, tek başına bir çekim kuvveti oluşturuyor ve insanlar Peri Bacaları'nın ve vadilerin üzerinde balonla uçmak istiyor. Önümüzdeki yıllarda Amerika'dan Kapadokya ve Türkiye'ye gelecek turist sayısında önemli artış olacağını söyleyebiliriz.
 
Özellikle Los Angeles'ta Türkiye standı büyük ilgi gördü. Ayrıca Türkiye standı, kırmızı-beyaz orijinal tasarımıyla fuar organizasyonu tarafından 200 stant arasından 'en iyi stant tasarım ödülü" aldı."
 
Aydoğan, Kapadokya'nın etkin şekilde tanıtımına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı
  • 06.12.2022 16:11

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı

Kapadokya'daki en gözde aktivitelerden sıcak hava balon turuna, bu yılın ocak-ka ...

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti
  • 13.10.2022 14:52

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti

Türkiye'ye, Uzak Doğu ve Amerika Kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür ve ş ...

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!
  • 13.10.2022 09:39

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!

Obilet.com, Kapadokya'da gezilmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerleri kapsayan ...

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı
  • 06.10.2022 16:50

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırma ...

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi
  • 05.10.2022 15:47

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi

Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve çeşitli tur aktiviteleri ile Türkiye'ni ...