maritbet girişmaritbet
Kafe ve restoranlardaki yüksek ısıtma giderlerini düşürmenin ipuçları

Kafe ve restoranlardaki yüksek ısıtma giderlerini düşürmenin ipuçları

İşte Çukurova Isı'dan cafe ve restoranlarda ki yüksek ısıtma giderlerini düşürüp, yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlamanın ipuçları.

Yaz bitti, soğuk havalar kapıda! Havaların değişmesiyle birlikte cafe ve restoranlarda kışa hazırlık başladı. Kış mevsiminde aşırı soğuklarla baş edebilmek, işletmelerini tasarruflu ısıtma teknolojileri ile konforlu bir şekilde ısıtmak isteyen yatırımcılar;  verimli ve maliyet avantajı sağlayan ısıtma çözümleri arayışına girdi. 

Çukurova Isı, kışa hazırlık sürecinde olan cafe ve restoran işletmecileri ile ısıtmada kullanılacak teknolojilerin seçiminde maksimum konfor ve tasarruf sağlamanın ipuçlarını paylaştı. 

“Cafe ve restaurantlar için ısıtma tercihi yaparken işletmede ki konfor şartlarını sağlamanın yanı sıra kullandıkça tasarruf avantajı sağlamak da önemlidir” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ sözlerine şöyle devam etti: “Yatırımcı ve işletmecilerin, doğru sistem seçimi yapabilmeleri için mühendislik altyapısı güçlü olan, ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti sunan firmaları tercih etmeleri gerekir. Biz Çukurova Isı olarak cafe ve restoranlar için sistem seçimi yapmadan önce mekâna gidip, keşif yapıyoruz. Keşif yaparken de öncelikli kriterimiz mekânın mimarisi oluyor. Bu kapsamda işletmenin sahip olduğu açık ve kapalı alanları da ayrı ayrı değerlendiriyoruz.

Cafe ve restaurantların kapalı alanlarında havayı ısıtabilmek için hem “radyant ısıtıcıları” ( borulu radyant veya seramik plakalı radyant ) hem de “sıcak hava üreticileri” kullanıyoruz. Kapalı alanlar için öncelikli tercihimiz “sıcak hava üreticisi” oluyor; çünkü radyant ısıtıcılar önce cisimleri sonra dolaylı olarak havayı ısıttığı için ısıtıcı kullanılan cafe ve restaurantlarda ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde, radyant şemsiyesinin içinde kalan insanlar havayı çok daha sıcak hissederken, şemsiyenin dışında kalanlar set edilen sıcaklık değerini hissediyorlar. Ortamda ki ısı, homojen olarak sağlanamadığı için ısıtma konforunu bozuyor. Sıcak hava üreticileri ise doğrudan havayı ısıttığı için uygulama yapılan mekânın her yerinde aynı sıcaklığın hissedilmesini sağlayarak, çok daha konforlu bir ortam sağlıyor. 

Açık alanlarda ki değerlendirme kriterlerimiz ise mekânın yapısı yani yüksekliği, masa yerleşim planı, mahalin rüzgâr durumu, mekânın üstünde açılıp kapanan tente ya da sabit bir tavan olması veya olmaması gibi detaylar oluyor. Açık alanlarda genellikle borulu radyant sistemler, seramik plakalı radyant sistemler veya yüksek yoğunluklu elektrikli infrared ürünler ile ısıtma yapıyoruz.

Sistem tercihi yaparken sıcaklıkların -20 derecelere düştüğü soğuk iklimlerde bile performansı ile işletmeleri mutlu eden, mukavemeti yüksek ürünler seçilmelidir” diyen ÜNLÜ, cafe ve restoranlarda kullanılacak ısıtma teknolojilerinin sahip olması gereken donanımsal özellikler hakkında da bilgiler paylaştı: “Kış soğuklarında dış ortamda uzun süreli kullanılacak ısıtıcının dış kasasının mukavemetinin yüksek olması gerekiyor. Bu kapsamda biz Çukurova Isı olarak müşterilerimizin beklentilerinin de ötesinde teknolojiler sunuyoruz. Örneğin Goldsun seramik plakalı ısıtıcılarımızın dış kasası 600 derece sıcaklığa dayanıklı, elektrostatik toz boya ile cihazların ön yüzeyindeki ızgaralar ve ısı kalkanları ise 1000 derece sıcaklığa dayanıklı, paslanmayan ve dökülmeyen seramik ile kaplıdır. Piyasadaki en yüksek yanma ve ışınım verimine sahip olan bu plakaların önüne takılan paslanmaz çelik ızgaralar sayesinde cihaz veriminde yüzde 20 artış sağlıyoruz. 

Seramik plakalı ısıtıcı tercih edilirken reflektör de önemli bir kriterdir. Çünkü reflektör, cihazlardan yayılan enerjinin havaya değil, mekândaki müşterilere doğru yönlendirilmesini sağlayarak hem konfor hem de enerji tasarrufu sağlıyor. 

Seramik plakalı ısıtıcılarda seramik plakaların önüne yerleştirilen ve saydam seramikten üretilen camlar da karşıdan gelen rüzgâr akımlarını yüzde 100 kesiyor. Isındıkça saydamlığı artan cam sayesinde ışınım daha geniş alanlara yayılıyor.

Isıtıcılarda ki seramik plakalarının önüne yerleştirilen yüksek ısıya dayanıklı rüzgâr kalkanı da karşıdan gelen rüzgar akımlarını büyük oranda yavaşlatarak, cihazın dış ortam şartlarından etkilenmesinin önüne geçiyor. 

Cihazların her iki ucunda bulunan alev hissedici elektrotlar ise rüzgârlı ortamda yanmanın devamını sağlayarak ortamdaki konfor şartlarını koruyor. Bu nedenle işletmecilere, mekânlarındaki tasarrufun ve konfor şartlarının sürdürülebilir olması açısından bu tür donanımlara sahip ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz. Biz Çukurova Isı olarak Goldsun markalı elektrikli ve doğalgazlı ısıtıcılarımızda saymış olduğumuz bu donanımsal özelliklerin tamamını karşılayabiliyoruz. Böylece ısıtmada muadillerine göre yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlıyoruz. İşletme giderlerinden elde edilen bu avantaj ile sistem 1-3 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor. İleri teknolojiye sahip ısıtma teknolojilerimiz ile cafe ve restoranlarda yüksek enerji tasarrufunun yanı sıra maksimum konfor sunarak, yüksek müşteri memnuniyeti sağlıyoruz”.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Goldsun ısıtıcılar baharda balkonlara konfor getirecek!
  • 13.04.2022 10:57

Goldsun ısıtıcılar baharda balkonlara konfor getirecek!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!
  • 12.04.2022 11:06

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Radyant Isıtma Sistemleri ile enerjide yüzde 65 tasarruf
  • 09.02.2022 16:50

Radyant Isıtma Sistemleri ile enerjide yüzde 65 tasarruf

Çukurova Isı; kullanışlı, güvenilir ve verimli radyant ısıtma teknolojileri ile ...

Goldsun CPH'den işletmelerde mükemmel ısıtan teknoloji!
  • 27.12.2021 16:42

Goldsun CPH'den işletmelerde mükemmel ısıtan teknoloji!

Radyant ısıtma teknolojilerinin öncüsü Çukurova Isı, ısınmada yüksek konfor ve t ...

Çukurova Isı ihracatta büyümeye devam ediyor!
  • 30.11.2021 16:20

Çukurova Isı ihracatta büyümeye devam ediyor!

Çukurova Isı, Covid-19 salgınının oluşturduğu şok etkisi nedeniyle ekonomide yaş ...

Çukurova Isı’dan yetkili servislerine mobil destek: Çukurova Smart
  • 22.11.2021 11:50

Çukurova Isı’dan yetkili servislerine mobil destek: Çukurova Smart

Çukurova Isı, yetkili servislerine mobil destek sağlamak amacıyla geliştirip, de ...