Kadir Topbaş ‘Ürettiğimiz sinerji ile İstanbul’a vizyon kazandırdık’

Kadir Topbaş ‘Ürettiğimiz sinerji ile İstanbul’a vizyon kazandırdık’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul dünyanın vitrininde ve büyük kongre şehirleri arasında dünya birincisi oldu” dedi

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Kasım ayı geleneksel öğle yemeğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, TUROB üyesi işadamları ve çok sayıda turizmci katıldı. Başkan Kadir Topbaş ülkelerin ve şehirlerin ekonomisini geliştirmesi sebebiyle turizm sektörünün motor sektörlerden biri olduğunu söyledi. Turizm sektörünün pazar payının küresel krize rağmen çok yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, krizde kendisini en hızlı toplayan sektörlerin başında yine turizm sektörünün geldiğini söyledi. Başkan Topbaş 1990 yılında dünyada dolaşan turist sayısının 450 milyonken bu rakamın günümüzde 1 milyarı aştığına dikkat çekti. Ortada büyük bir pasta olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, bu pastadan herkesin pay kapmaya çalıştığını ve dünya ülkelerinin en büyük rekabet alanının turizm sektörü olduğunu söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Dünya turizm endüstrisinin ilk 8 ülkesi en büyük payı, yüzde 40'ını alıyor. Türkiye sekizinci sırada yer alıyor. Bu yarışta Türkiye'yi en ön saflarda görmek istiyoruz. 2012'de 35 milyon turist sayımız vardı. Bu yılın sonunda 38 milyona çıkması bekleniyor. 26 milyar dolar da gelirimiz var. Önümüzde iki hedef olmalı; Birincisi turist sayısını arttırmak. İlk etapta 50 milyon turist. İkincisi ise kişi başına turizm harcamasını yükseltmek. İlk 8 ülkenin kişi başına turist harcaması 1100 dolar. Türkiye'ninki 743 dolar. Bu hedefleri aşacak potansiyelimiz var.” Diye konuştu.
Başkan Topbaş Etiler ile Çamlıca arasına yapılacak teleferik projesiyle saatte 6 bin, günde 100 bin kişinin boğazı teleferikle geçebileceğini ifade ederek, “İnanıyorum ki bu proje İstanbul turizmine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
İBB

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güral Seramik yeni tasarımlarını Unicera’da sektörle buluşturacak
  • 28.10.2026 15:54

Güral Seramik yeni tasarımlarını Unicera’da sektörle buluşturacak

Güral Seramik, 2-6 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Unicera 2026 ...

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
  • 20.10.2026 11:34

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için 22 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanlığı ...

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”
  • 16.10.2026 11:54

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşan ...

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı
  • 15.10.2026 10:27

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı

Ege Yapı, 699 bin TL'den başlayan peşinat ve 69 bin TL'den başlayan aylık taksit ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...