maritbet girişmaritbet
Kabe’yi Gaziantepli halıcılar döşemek istiyor!

Kabe’yi Gaziantepli halıcılar döşemek istiyor!

Dünyanın bir çok yerindeki kutsal mekanların halılarını döşeyen Gaziantepli halı üreticileri, Kabe başta olmak üzere Mekke ve Medine'deki kutsal mekanların halı döşemelerini yapmayı hedefliyor

Dünyanın bir çok yerindeki kutsal mekanların halılarını döşeyen Gaziantepli halı üreticileri, Kabe başta olmak üzere Mekke ve Medine'deki kutsal mekanların halı döşemelerini yapmayı hedefliyor.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, holding bünyesindeki Kaşmir Halı olarak 2011'de Mescid-i Aksa'nın 5 bin 200 metrekarelik tabanının halı döşemesini yaptıklarını anımsattı. Talep gelmesi halinde Mekke ve Medine'deki kutsal mekanların da halılarını döşemek istediklerini ifade eden Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"Maksimum hassasiyet ve özenin gösterildiği çalışmalarda, gerek ipliklerin seçimi, gerekse de tasarım yönünden Mescid-i Aksa'ya yakışır bir ürünü ortaya koymanın mutluluğunu yaşadık. firma olarak gerek cami, gerekse de büyük mekanlarda halı üretimi ve döşeme çalışmaları yapmak bizim tecrübeli olduğumuz iş sahalarının başında geliyor. Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiğimiz bu çalışma dünya genelinde referansımızın bilinirliğini  önemli ölçüde atırdı."

Başta Kabe olmak üzere Suudi Arabistan'da bulunan kutsal mekanların halı ihtiyaçlarını karşılamaya talip olduklarını vurgulayan Topçuoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu bizim için manevi yönü çok büyük bir hizmet olacak. Bizim için asıl olan işin manevi yönü ve biz bunun için kendimizi hazır hissediyoruz. Kutsal mekanlardan Mescid-i Aksa'nın halılarını döşedik. Bundan sonraki dönemde de bir Türk markası olarak Mekke ve Medine'deki kutsal mekanların halı ihtiyaçlarını karşılamaya talibiz."

Halı sektörünün gelişimine de değinen Topçuoğlu, sektörde son yıllarda önemli atılımların yapıldığına dikkati çekti. Her ülkenin kültürüne göre üretim yaptıklarını aktaran Topçuoğlu, "Gaziantep, halı sektöründe dünyada önemli bir üretim merkezi haline geldi. 150'nin üzerinde firma üretim yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Topçuoğlu, sektörün gelişimini göstermesi açısından Gaziantep'te "Halı Müzesi" kurulmasının da gerekliliğine vurgu yaptı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mekke'de binalar yıkılacak
  • 13.12.2011 16:44

Mekke'de binalar yıkılacak

İslam dünyasının kıblesi ve kutsal kenti Mekke'de, Kabe'nin etrafındaki 7 bin bi ...

Kâbe 2035'te böyle olacak!
  • 28.09.2014 09:10

Kâbe 2035'te böyle olacak!

Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yı ...

Kâbe'de geçici tavaf alanının son kısmı hizmete açıldı
  • 02.05.2014 13:49

Kâbe'de geçici tavaf alanının son kısmı hizmete açıldı

Kâbe'yi tavaf için çelik konstrüksiyondan inşa edilen geçici tavaf alanının son ...

Kabe çevresinde genişletme çalışmaları sürüyor
  • 23.12.2013 09:48

Kabe çevresinde genişletme çalışmaları sürüyor

Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları kapsamında yıkım faaliyetleri devam edi ...

Kâbe, yeni örtüsüyle hacıları karşıladı
  • 15.10.2013 12:06

Kâbe, yeni örtüsüyle hacıları karşıladı

Hacı adayları kutsal topraklarda dün Arafat heyecanı yaşarken, Kâbe’de de tatlı ...

Kabe-i Muazzama'da başlatılan inşaat çalışmaları tavaf alanını daralttı!
  • 01.10.2013 12:12

Kabe-i Muazzama'da başlatılan inşaat çalışmaları tavaf alanını daralttı!

Kabe-i Muazzama'da başlatılan inşaat çalışmaları tavaf alanını daraltırken, kuts ...